De ce s-a rupt marea dragoste dintre Jack Nicholson şi Anjelica Huston. „Cineva va avea un copil”

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.03.2023 - 20:04
De ce s-a rupt marea dragoste dintre Jack Nicholson şi Anjelica Huston. Au rezistat împreună 17 ani - Foto: Profimedia Images

Anjelica Huston l-a bătut odată sălbatic pe Jack Nicholson, după ce a lăsat altă femeie însărcinată. Relaţia dintre cei doi mari actori a fost furtunoasă, nu a fost încununată niciodată de o căsătorie oficială, nu au avut nici un copil, dar a durat 17 ani.

SHARE

Anjelica Huston și Jack Nicholson au fost împreună timp de 17 ani, nişte ani incredibili. Cei doi nu s-au căsătorit niciodată, deși dorința aceasta, manifestată de tempermentala Anjelica, pentru amândoi, pare să fie fost cea care a pus capăt, în cele din urmă, relației lor dramatice și adesea plină de certuri.

De ce au rupt-o Jack Nicholson şi Anjelica Huston

Anjelica Huston a detaliat ulterior cum a fost cu adevărat acea relație, în memoriile ei din anul 2014, "Watch Me". După ce a recunoscut că o tânără de 12 ani, pe nume Gwyneth Paltrow - parcă ştim numele acesta de undeva, nu?, a spus că i-a fost frică de Jack, când l-a cunoscut prima dată, Anjelica povestea că i-a spus fetiței: "Cu un motiv întemeiat. Și pe mine mă sperie", conform Little Things.

Anjelica Huston și Jack Nicholson s-au întâlnit când ea a fost invitată la o petrecere, la casa lui Jack, în anul 1973. Şi... ce să vezi? Anjelica a rămas peste noapte, la Jack.

Au făcut planuri să se reîntâlnească câteva zile mai târziu, dar Jack a anulat întâlnirea, explicând că avea o obligație anterioară, de care uitase.

Citeşte şi: Actorul Jack Nicholson suferă de demență: „Fizic este bine, dar mintea lui a dispărut!”

Dar Anjelica a aflat apoi că „obligația” lui Jack era fosta lui iubită, Michelle Phillips, din trupa pop americană "The Mamas and the Papas".

Acesta ar fi fost un model în viața lor împreună, deoarece Jack a continuat să iasă cu alte femei, de-a lungul celor 17 ani. În timp ce Anjelica descrie și momentele tandre pe care le-au împărtășit cei doi, pune accentul mai mult pe sursele de tensiune.

 Ea împărtășește că în cele din urmă a aflat că atât vechii, cât și noii prieteni, deopotrivă, erau amenințări la adresa relației ei, deoarece Jack vizita adesea femei pe care le cunoștea de mult timp, precum și femei cu care tocmai făcea cunoştinţă.

Citeşte şi: Cum i-a schimbat actorul-călugăr, Dragoș Pîslaru, viața Mariei Ploae: Am îngenunchiat, apoi am plâns

Într-un fel, Anjelica încă mai credea că ea și Jack se vor căsători... până în momentul în care, când a adus în discuție subiectul, Jack a răspuns: „Să mă căsătoresc cu tine? Glumești?”

Anjelica scrie că a plâns trei zile, după acel moment. Sincer, toată această poveste seamănă foarte mult, la Jack Nicholson, cu personajele portretizate de acesta în mai multe filme.

Femeia, săraca, aduna probe

Anjelica Huston a găsit adesea dovezi ale relațiilor lui cu alte femei, notând:

„Ocazional, găseam o piesă de îmbrăcăminte feminină – odată ce o jachetă de-a mea apărea pe o fată pe stradă – sau găseam niște cremă de mâini sau se putea să rămână un mărțișor în savonieră. Uneori, mă apucam să port bijuteriile, pentru a vedea dacă cineva vine să le revendice, dar asta nu s-a întâmplat niciodată.”

În anul 1990, Nicholson a invitat-o la cină și i-a spus: „Cineva va avea un copil” și nu avea să fie Huston. El a dezvăluit că avea un copil cu Rebbecca Broussard, care era cu 12 ani mai tânără decât Huston și cu 26 de ani mai tânără decât Nicholson.

„Există loc doar pentru una dintre noi, femeile din imagine, și mă voi retrage din asta”, a spus Huston. Dar asta nu a fost ultima picătură.

Câteva zile mai târziu, a apărut un articol în Playboy, care cita o tânără care avusese o întâlnire sexuală cu Nicholson. Acest lucru a dus-o pe Ajelica Huston l-a disperare, conform The Things.

L-a bătut sălbatic, în cap. "Gamă largă de lovituri directe"

Atunci, l-a atacat fizic. Povestea care rămâne este cea spusă de Anjelica Huston, fata marelui regizor american John Huston, despre ce i-a făcut lui Jack Nicholson, când acesta era la flimări, la Paramount Pictures:

„El ieșea din baie, când l-am atacat. Nu cred că l-am lovit cu piciorul, dar l-am bătut sălbatic în cap și umeri, apropiindu-mă de el ca un luptător, aruncându-i o gamă largă de lovituri directe.”

Jack a sunat-o câteva zile mai târziu, spunându-i că îi lăsase vânătăi pe tot corpul. Anjelica scrie că, în mod surprinzător, cei doi au putut să râdă de cele întâmplate.

Dragostea în vremea holerei

Cei doi s-au întâlnit în cele din urmă ani mai târziu, când au fost repartizați în același film, iar Jack ar fi comparat relația lor cu cea a celui îndrăgostit în vremea holerei, o trimitere evidentă la romanul celebru al lui Gabriel García Márquez, "El amor en los tiempos del cólera".

După cum scrie Anjelica, „aceasta (n.n.: cartea lui Márquez) este una dintre cărțile mele preferate, scrisă de unul dintre autorii mei preferați, despre unul dintre subiectele mele preferate – dragostea fără speranță, de durată”.

Despărţirea

Jack Nicholson a avut un mod teribil de a-i spune Anjelicăi Huston că se desparte de ea. Nicholson și Huston i-ar fi făcut pe Gomez și Morticia Addams să pară perfecţi, deoarece relația lor era la fel de ciudată.

În timp ce Nicholson își acumula averea netă de 400 de milioane de dolari, jucând în unele dintre cele mai faimoase roluri ale sale, precum Jack Torrance, din "The Shining" și Joker, din "Batman", el și Huston aveau una dintre cele mai complicate relații intermitente, care a supravieţuit din 1973, până în 1990.

Dar ai crezut că despărțirea lui Jennifer Aniston și Brad Pitt a fost rea? Așteptați până când auziți cum a ales Nicholson să se despartă definitiv de Huston. Vă vom oferi un indiciu.

Imediat după ce s-au despărțit, Nicholson a început o relație cu Rebecca Broussard, cu care are doi copii, inclusiv pe fiica lui, Lorraine. 

Credula

Anjelica Huston a fost tragic de credulă, de cele mai multe ori, și a ezitat mereu în ideea de a-l părăsi pe icholson. S-a îndrăgostit mai mult de el, de fiecare dată când a încercat să îl lase. Ea îl ura, dar „s-a bucurat de scurta lui explozie de posesivitate”, a scris actriţa.

Au fost și darurile lui, precum frumosul Mercedes-Benz, dar și elefantul, dar Huston își amintește doar de gelozia, și nu de bunătatea lui. De fiecare dată când ea îi aducea în discuție flirturile, el se îndepărta.

Pe de altă parte, Huston a spus că managerul de afaceri și avocatul lui Nicholson dorea ca ei să se căsătorească pentru a economisi banii acestuia pe taxe, ceea ce ea a considerat că este „strict neromantic”.

Altă nereuşită, cu Ryan O'Neal

Huston l-a părăsit în anul 1975 și a început o aventură cu Ryan O'Neal, care a ajuns să fie și mai toxică. S-a încheiat violent, după ce O'Neal a agresat-o, la o petrecere. S-a întors la Nicholson la scurt timp după, dar Nicholson nu și-a schimbat apucăturile.

Până la sfârșitul anilor ’80, Huston s-a văzut mai puțin cu Nicholson, deoarece cariera ei creștea vertiginos, dar marele final al relaţiei nu a avut loc încă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te