Rudele interlopului oltean Rechinu fac legea în Paraguay. Bani ascunși în casa părinților la Craiova

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.08.2022 - 11:22
Cumnatul interlopului rechinu FOTO: riseproject.ro

Sunt gangsteri craioveni și în ultimul deceniu au obținut sute de milioane de dolari din clonarea cardurilor bancare la scară industrială. După ce și-au stabilit cartierul general în paradisul mexican Riviera Maya, românii au plasat banii furați de la turiști în proprietăți.

SHARE

Alte grămezi de bani au fost îngropate la propriu în curțile părintești din Craiova. Paraguay a fost un punct-cheie pe harta fraudelor transfrontaliere. Aici operațiunile au fost coordonate de cumnatul lui Florian Tudor, zis Rechinul, șeful grupării din Riviera Maya. Sume mari de bani au ajuns apoi în țara vecină, Brazilia, unde au fost folosite pentru achiziția unor imobile. 

În timp ce numele lui Tudor a făcut înconjurul lumii, cumnatul său brazilian a primit mai puțină atenție, iar procesul său penal stagnează de ani buni. În urmă cu cinci ani, Julio César Belmonte do Amaral, cumnatul lui Florian Tudor, a fost arestat, fiind acuzat de operațiuni de clonare a cardurilor în Paraguay, țara din America de Sud cu triplă frontieră.

Procesul său a fost amânat din nou în urmă cu câteva zile. Pe 22 august 2022, judecătorul Marino Méndez din Ciudad del Este, un oraș paraguayan aflat la granița cu Brazilia și Argentina, a decis, împreună cu procurorii și avocații, să amâne audierea polițiștilor pentru că sunt ocupați cu alte dosare.   

În timp ce gruparea lui interlopului rechinu se extindea în Mexic, Belmonte do Amaral s-a pus pe treabă în Paraguay, instalând în bancomate dispozitive de copiere a datelor, arată o investigație riseproject. 

Fostul membru al grupării ne-a spus că au început să facă bani rapid și că el personal ar fi procesat peste 100 de milioane de dolari pentru grupare în decurs de trei-patru ani. „Am văzut bani în viața mea pe care nici nu vi-i puteți imagina”, a declarat el pentru OCCRP.  Belmonte do Amaral ar fi acționat ca omul de încredere al lui Tudor. Îi supraveghea pe ceilalți skimmeri și redirecționa o parte din bani din Paraguay în Brazilia, unde erau investiți în imobiliare, potrivit fostului membru al grupării. 

Newsweek România a scris mai multe articole despre Interlopul Rechinu

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic a fost arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române. El a condus mafia românească din Mexic și reușea să câștige milioane de dolari pe an.

Citește și: Cum a comandat interlopul oltean Rechinu uciderea omului său de încredere ce voia sa-l toarne la FBI

Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

La un moment dat, cel mai de încredere om al „Rechinului“, Sorin Marcu, a vrut să îi ia locul. A murit împușcat.
Sorin Constantin Marcu, cel mai temut bodyguard al lui Florian Tudor, a vrut să se predea FBI-ului, dar a fost împușcat mortal de un agent de pază mexican aflat în slujba mafiotului român. Agentul a dispărut fără urmă, iar judecătorul care a clasat dosarul este investigat de autoritățile din Mexic. 

Citește și: Cum a comandat interlopul oltean Rechinu uciderea omului său de încredere ce voia sa-l toarne la FBI

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te