Criminal feroce, executat astăzi în SUA. Ultimele cuvinte cutremurătoare ale fostului pușcaș marin

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.12.2022 - 08:47
Criminal feroce, executat astăzi în SUA . Ultimele cuvinte cutremurătoare ale fostului pușcaș marin - FOTO: Profimedia

Un fost puşcaş marin american, care a mărturisit că a violat şi ucis o adolescentă de 16 ani în 2000, a fost executat miercuri în statul Mississippi.

SHARE

Thomas Edwin Loden, 58 de ani, a primit o injecţie letală la orele 18.00 (joi, 00.00 GMT) la penitenciarul Parchman, o închisoare supraaglomerată din acest stat conservator aflat în sudul Statelor Unite.

Thomas Edwin Loden Jr, în vârstă de 58 de ani, a fost declarat mort miercuri, la ora locală 18.12, de către medicul legist din comitatul Sunflower, Heather Burton. El a fost al doilea deținut executat în stat în ultimii 10 ani, în contextul în care tot mai multe voci cer abolirea pedepsei capitale.

Chiar înainte de începerea injecției letale, deținutul a declarat că are "profunde remușcări" pentru gestul său.

"Nu vă faceți griji. Eu sunt pușcaș marin. Noi facem astfel de lucruri", a spus el, potrivit înregistrărilor din instanță.

"În ultimii 20 de ani, am încercat să fac o faptă bună în fiecare zi pentru a compensa viața pe care am luat-o din această lume", a spus el.

"Știu că acestea sunt simple cuvinte și nu pot șterge răul pe care l-am făcut. Dacă ziua de astăzi nu vă aduce nimic altceva, sper să aveți parte de liniște și de încheiere."

Ultimele clipe din viață ale ucigașului

El și-a încheiat ultimele cuvinte spunând "Te iubesc" în japoneză.

Ultima sa masă, servită în jurul orei 16.00, a constat în două cotlete de porc prăjite cu os, okra prăjită, un cartof dulce copt cu unt, biscuiți Pillsbury Grands cu unt și melasă, plăcintă de piersici cu înghețată de vanilie franțuzească și ceai dulce Lipton.

Deținutul ceruse să vadă patru vizitatori și un oficial de sănătate mintală și era "treaz și bine dispus", a declarat comisarul Departamentului de Corecție din Mississippi, Nathan Cain, pentru Fox News Digital.

Loden a pledat vinovat pentru răpirea lui Leesa Gray în 2000, când aceasta a rămas blocată pe un drum de ţară după ce maşina ei a făcut o pană de cauciuc.

Fost puşcaş marin şi recrutor pentru acest corp de armată, el a mărturisit că a violat-o pe Gray de mai multe ori în furgoneta ei înainte de a o sufoca şi apoi strangula.

Loden a fost găsit a doua zi pe marginea unui drum, cu cuvintele "Îmi pare rău" gravate pe piept, potrivit documentelor judiciare.

El a fost condamnat la moarte în 2001.

Execuţia sa a fost prima din Mississippi în acest an şi a doua din 2013, statul confruntându-se cu probleme seriose în procurarea substanţelor letale necesare pentru execuţii.

El a devenit al 18-lea deţinut executat în Statele Unite în 2022.

Pedeapsa cu moartea este legală în aproape jumătate din cele 50 de state americane, dar anul acesta a fost aplicată doar în cinci state: Alabama, Arizona, Missouri, Oklahoma şi Texas, potrivit The Independent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te