Coreea de Nord, aliatul Rusiei se pregătește de război. Kim Jong-Un a cerut arme suplimentare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.08.2023 - 08:14
Kim-Jong-Un - Foto: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a înlocuit pe cel mai înalt general al armatei și a cerut mai multe pregătiri pentru posibilitatea unui război, o creștere a producției de arme și extinderea exercițiilor militare, a relatat joi presa de stat KCNA.

SHARE

Kim a făcut aceste comentarii la o reuniune a Comisiei Militare Centrale care a discutat planurile de contramăsuri pentru descurajarea inamicilor Coreei de Nord, pe care nu i-a numit, potrivit raportului.

Coreea de Nord, aliatul Rusiei se pregătește de război

Cel mai înalt general al țării, șeful Statului Major General, Pak Su Il, a fost "demis", a relatat KCNA, fără a da detalii. El își exercita funcția de aproximativ șapte luni.

Pak a fost înlocuit de generalul Ri Yong Gil, care anterior a fost ministrul apărării al țării, precum și comandantul suprem al trupelor convenționale.

De asemenea, Ri a fost anterior șeful Statului Major al armatei. Când a fost înlocuit în 2016, demiterea sa și absența ulterioară de la evenimentele oficiale au stârnit în Coreea de Sud informații potrivit cărora ar fi fost executat. El a reapărut câteva luni mai târziu, când a fost numit într-o altă funcție de rang înalt.

Citește și: Rusia caută să cumpere muniție de artilerie din Coreea de Nord pentru a ataca Ucraina

Kim a stabilit, de asemenea, un obiectiv pentru extinderea capacității de producție de arme, se arată în raport, fără a oferi detalii. Săptămâna trecută, el a vizitat fabrici de armament unde a cerut să fie construite mai multe motoare de rachete, artilerie și alte arme.

Fotografiile publicate de KCNA îl arată pe Kim arătând pe o hartă Seulul și zonele din jurul capitalei sud-coreene.

Coreea de Nord a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina, inclusiv obuze de artilerie și rachete. Rusia și Coreea de Nord au negat aceste afirmații.

Kim a cerut, de asemenea, ca armata să efectueze exerciții cu cele mai recente arme și echipamente ale țării pentru a-și menține forțele pregătite pentru luptă, se arată în raport.

Citește și: Rusia și Coreea de Nord își dau mâna peste rachetele interzise ale lui Kim: Am consolidat relațiile

Coreea de Nord urmează să organizeze o paradă a miliției pe 9 septembrie, marcând cea de-a 75-a aniversare a Zilei fondării Republicii. Coreea de Nord are o serie de grupuri paramilitare pe care le folosește pentru a-și consolida forțele militare.

Statele Unite și Coreea de Sud vor organiza exerciții militare între 21 și 24 august, pe care Nordul le consideră o amenințare la adresa securității sale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te