Copiii lui Leonard Cohen se bat să recupereze averea de milioane de dolari de la avocatul tatălui

DE Elena Andrei | 13.12.2022 - 16:21
Copiii lui Leonard Cohen se bat să dobândească averea de milioane de dolari/Foto: Profimedia Images

În anii dinaintea morții sale din 2016, cântărețul și poetul Leonard Cohen a asigurat cea mai mare parte a averii sale de mai multe milioane de dolari în beneficiul moștenitorilor săi. Dar, la un moment dat, ei au dispărut din testament și a apărut avocatul lui Cohen.

SHARE

Cei doi copii ai lui Cohen cu artista Suzanne Elrod- fiica Lorca Cohen, în vârstă de 48 de ani, și fiul Adam Cohen, în vârstă de 50 de ani - se luptă de mai bine de un an la Curtea Superioară din Los Angeles pentru a-l înlătura pe avocatul Robert Kory, numit de muzician înainte de moartea sa, ca administrator al Leonard Cohen Family Trust, potrivit documentelor judiciare analizate de The New York Post.

Este o bătălie care include acuzații de falsificare, secrete și acuzații potrivit cărora cântărețul nu a avut încredere în propriii săi urmași pentru a-i administra averea.

Trustul controlează zeci de milioane de dolari în drepturi de autor pentru muzica lui Cohen, precum și poezii, romane, fotografii și 243 de carnete de jurnal pe care Cohen, care a murit la vârsta de 82 de ani, le ținea încă din adolescență.

Numai această Arhivă Leonard Cohen este evaluată la peste 48 de milioane de dolari, potrivit documentelor depuse la tribunal.

Cohen a murit la 7 noiembrie 2016, după o cădere în miez de noapte în locuința sa din Los Angeles. 

Lorca și Adam susțin că nu au fost ținuți la curent de către avocatul Robert Kory cu privire la modificările survenite înaintea morții tatălui cu privire la moștenire, inclusiv în urma publicării postume a unui roman al lui Cohen, "A Ballet of Lepers", apărut la începutul acestui an, și deschiderea expoziției "Everybody Knows" la Galeria de Artă din Ontario din Toronto.

De asemenea, frații se plâng că avocatul Kory l-a angajat pe fiul său, Ryan Kory, printre alții, plătindu-le sume exorbitante, pentru a arhiva documentele personale ale lui Cohen, care includ note abundente despre cele mai mari hituri ale sale - inclusiv "Hallelujah", pentru care a scris inițial 82 de versuri -, potrivit documentelor de la tribunal. 

Arhiva ar include, de asemenea, peste 8.000 de fotografii.

Avocatul angajat de Adam și Lorca a declarat că are dovezi că Kory a falsificat documente în 2005 pentru a controla moștenirea cântărețului.

"Avocații și managerul lui Leonard Cohen au falsificat  împuterniciri pentru a putea jecmăni averea de milioane de dolari și a fura moștenirea artistului de la proprii copii", a declarat avocatul Adam Streisand pentru The Post.

Streisand, care este văr cu cântăreața Barbra Streisand, a declarat că există două versiuni ale documentului de încredere semnat de Cohen înainte de moartea sa. În versiunea de care beneficiază copiii, documentul de încredere îi desemnează pe Lorca, Adam și Anjani Thomas - fosta amantă a lui Cohen și fosta soție a lui Kory - ca administratori fiduciari după moartea acestuia.

Streisand a declarat pentru The Post că, după moartea lui Cohen, pagina care făcea referire la Adam, Lorca și Anjani a fost înlocuită cu una nouă, în care doar Kory este desemnat administrator.

"Singura și unica versiune adevărată a Trustului îi numește pe Adam, Lorca și Anjani Thomas", potrivit documentelor judiciare văzute de The Post.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te