Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, doar pentru vaccinați și trecuți prin boală

DE Edi Neagu | 04.11.2021 - 11:43
Concertul Filarmonicii din Viena, așteptat cu interes. FOTO: Facebook

Concertul care va marca intrarea în anul 2022 este dirijat de israelianul Daniel Barenboim.

SHARE

Filarmonica din Viena va permite prezenţa la tradiţionalul Concert de Anul Nou, susţinut pe 1 ianuarie 2022, doar a spectatorilor vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, relatează EFE.

După ce concertul de anul trecut s-a desfăşurat fără public ca urmare a restricţiilor impuse în Austria pentru combaterea pandemiei, Musikverein Hall din Viena va putea găzdui din nou, la 1 ianuarie anul viitor, 1.500 de norocoşi care se vor putea bucura live de valsurile şi polcile secolului al XIX-lea, a informat Orchestra Filarmonică din Viena.

Citește și: Extremistul care l-a amenințat pe Raed Arafat cu moartea: Îl invit la masă și îi dau și femeia mea

Claudia Kapsamer, purtătoarea de cuvânt a Filarmonicii, a declarat că este dificil de estimat cum va evolua situaţia epidemiologică, însă totuşi se preconizează ca spectacolul de Anul Noul să aibă loc în prezenţa publicului.

Accesul în sală va fi însă restrâns doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care au trecut prin boală, o măsură pe care autorităţile austriece o vor aplica de săptămâna viitoare şi altor stabilimente, precum cluburile de noapte, ca urmare a creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus.

Citește și: Tatăl natural al fetiței de 4 ani ucise la Arad: Vreau să vin în România să-mi iau băiețelul

Filarmonica a anunţat deja programul cu care, sub bagheta dirijorului argentiniano-israelian Daniel Barenboim, va marca intrarea în anul 2022.

Cinsprezece piese fac parte din programul oficial, dintre care şase nu au mai fost niciodată interpretate în cadrul concertului de Anul Nou, pe lângă valsul Dunărea Albastră sau Marşul lui Radetzky, cu care se încheie în mod tradiţional spectacolul.

În afară lucărilor clasicilor Johann, Josef şi Edward Strauss, la concertul din 1 ianuarie vor fi reprezentate şi creaţii ale compozitorilor Carl Michael Ziehrer şi Joseph Hellmesberger.

Daniel Barenboim, care colaborează cu Filarmonica din Viena de peste cinci decenii, a mai dirijat Concertele de Anul Nou din 2009 şi 2014, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.