Coaliția de guvernare are prima ședință din 2022

DE Edi Neagu | 10.01.2022 - 11:13
Ședință importantă a coaliției din jurul guvernului Ciucă. FOTO: gov.ro

Pe agenda discuțiilor liderilor coaliție se află certificatul Covid.

SHARE
Liderii PSD, PNL și UDMR se reunesc, săptămâna aceasta în prima ședință a Coaliției din 2022. Pe agenda de lucru se află tema certificatului verde - dacă mai este necesară sau nu o nouă lege în acest sens - dar și modificarea legii privind plafonarea prețului la energie, susțin surse politice pentru HotNews.ro.
Reamintim că introducerea unor noi reguli privind certificatul verde a creat tensiuni în Coaliție între PSD și PNL. Potrivit surselor citate, liderii politici nu mai doresc reluarea dezbaterilor pe acest subiect, în special după mesajul dat de președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu este oportună introducerea certificatului verde la locul de muncă.

„După ce președintele ne-a transmis că nu dorește introducerea certificatului la locul de muncă, reluarea discuțiilor în Coaliție pe această temă este puțin fezabilă", au declarat pentru HotNews.ro, surse din coaliția de guvernare.

 
De altfel, semnalul renunțării la această tema l-a dat chiar președintele PSD Marcel Ciolacu care, săptămâna trecută, într-o emisiune TV a recunoscut că este prea târziu să mai fie adoptată legea în acest sens, pentru că nu ar mai avea efect în valul 5.
 
„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim.”, a declarat președintele PSD la Antena 3.
 
Într-un război al intențiilor politice, de partea cealaltă, președintele PNL Florin Cîțu și-a anunțat colegii de partid că dorește adoptarea unui nou proiect de lege privind certificatul verde în Parlament.
 
La o zi după ce Marcel Ciolacu anunța că PSD consideră că e prea tîrziu să de mai dezbată acest subiect, președintele PNL intenționa să propună la viitoarea ședință a coalitiei ca proiectul pentru certificatul verde depus de el și mai mulți miniștri PNL și UDMR să fie adoptat de majoritatea parlamentară.
 

Potrivit surselor HotNews.ro, Cîțu s-a răzgândit însă să mai ceară noi discuții în Coaliție pe această temă. Într-o declarație de presă susținută, vineri, 7 ianuarie la sediul partidului, Florin Cîțu anunța că extinderea aplicării certificatului verde la locul de muncă trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te