Claudiu Manda, cel mai absent eurodeputat din Parlamentul European. Încasează 90.0000 euro/an

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.04.2024 - 17:19
Claudiu Manda, cel mai absent eurodeputat din Parlamentul European. Încasează 90.0000 euro/an - Foto: Facebook

Claudiu Manda a fost declarat cel mai absent eurodeputat din Parlamentul European în ceea ce privește votul acordat unor proiecte. Manda încasează 90.0000 euro/an ca eurodeputat și se află pe loc eligibil și în acest an.

SHARE

Claudiu Manda a câștigat peste 89.000 euro în 2023 ca europarlamentar, dar a fost la doar 33% din voturile date în Parlamentul European.

Newsweek a remarcat acest aspect anii trecuți. Newsweek a scrios că, în 2022, Manda a întocmit două rapoarte referitoare la numirea unor persoane la Curtea de Conturi. Nu a avut nicio propunere de rezoluție, dar a semnat câteva la comun.

Citește și: Claudiu Manda în 2022: O vilă de 300 mp, o mașină și 90.000 €. Activitate în PE, aproape zero

Claudiu Manda, cel mai absent eurodeputat din Parlamentul European. Încasează 90.0000 euro/an

Clasamentul a fost întocmit de politico

După cum se vede din declarația de avere a lui Manda, acesta a câștigat, anul trecut, peste 89.000 de euro. Din 2019, an în care a devenit europarlamentar, Manda și-a luat o casă de peste 300 mp în Craiova și un apartament. El și-a luat, anul trecut, o mașină de 65.000 de lei în leasing, deși mai are un Mercedes din 2017.

Citește și: Claudiu Manda, dineu din bani de la buget pe teme de „intelligence”

În 2019 și-a luat un credit de 240.000 de euro din care și-a luat apartamentul care se află la Bruxelles.

Ce zice Politico?

„Ioannis Lagos din Grecia este cel mai mare absent din Promoția 2024, fiind cel care a ratat cele mai multe voturi în Parlamentul European.

Bărbatul de 51 de ani a fost condamnat la 13 ani de închisoare în 2020 pentru că a condus o organizație criminală, partidul de extremă dreapta Zorii Aurii, pe care l-a cofondat și pe care îl reprezintă în Parlamentul European. A fost arestat în aprilie 2021, după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea, iar acum își ispășește pedeapsa într-o închisoare grecească. Anterior, eurodeputatul grec se alesese și cu două sancțiuni pentru folosirea unui "limbaj abuziv" în discursurile din Parlament.

Deloc surprinzător, acest lucru a făcut ca Lagos să fie în fruntea listei europarlamentarilor care au fost cei mai absenți în acest mandat. El a lipsit la 62% din voturile nominale din plen, potrivit analizei de date a Politico

Mai surprinzător, însă, este faptul că Lagos își desfășoară în continuare activitatea parlamentară din celula sa de închisoare, depunând întrebări la Comisie și depunând amendamente la legi încă din februarie 2022. Sistemul de vot de la distanță al Parlamentului, instalat pentru a permite camerei să își continue activitatea în timpul perioadelor de izolare, i-a permis lui Lagos să emită unele voturi din închisoare.

Pe locul al doilea: În ceea ce privește voturile lipsă, europarlamentarul social-democrat român Claudiu Manda a ocupat locul al doilea, ratând 43,6% din voturile din plen. Manda, la rândul său, a fost implicat într-un proces penal pentru acuzații de corupție în 2021, până când judecătorii au respins cazul în această primăvară. El a refuzat să comenteze”, scrie politico

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te