Cine e cel mai căutat infractor român din Europa? E „coleg” cu mafioți, traficanți și criminali

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.12.2023 - 14:55
Cine e cel mai căutat infractor român din Europa - Foto: europol.europa.eu

Cine e cel mai căutat infractor român din Europa? E „coleg” cu mafioți, traficanți și criminali. Un român este la "loc de cinste", în topul celor mai periculoşi infractori.

SHARE

Cine e cel mai căutat infractor român din Europa? E „coleg” cu mafioți, traficanți și criminali. Un român este la "loc de cinste", în topul celor mai periculoşi infractori care sunt căutaţi la nivel global.

Un mafiot din clanul criminal napolitan cunoscut sub numele de Camorra, traficanți de carne vie și stăpâni ai drogurilor sunt printre cei mai periculoși fugari din Europa.

Cine e cel mai căutat infractor român din Europa?

Europol, un organism-umbrelă, care coordonează mai multe forțe de poliție, a numit fugarii periculoși de pe tot continentul. Aceștia au fost aleși din lista mai mare a agenției „cele mai căutate din UE”, care cuprinde în prezent 61 de persoane.

Spania, Ramon de la Camera: Bărbat care și-a ucis fiul, cu o armă de calibrul 9 mm

Ramon de la Camera, în vârstă de 71 de ani, a devenit unul dintre cei mai periculoși criminali aflati acum în fugă. Potrivit Europol, el și-a împușcat fiul David, în vârstă de 22 de ani, într-un bar din Barcelona, ​​în mai 2003. Victima a fost împușcată în ceafă, provocându-i moartea instantanee.

Franța, Cyrille Picard: Bărbat căutat pentru uciderea fiicei sale de 10 ani

Cyrille Picard este căutat pentru uciderea fiicei sale, pe 12 mai 2022. Cadavrul copilului de 10 ani a fost descoperit sugrumat și bătut, lângă un incendiu.

Bărbatul de 54 de ani a fost fugit de atunci și a fost văzut ultima dată la câteva zile după aceea, pe coasta de vest a Franței. Câinele său, Tyson. era cu el în acel moment.

Citeşte şi: Șapte infractori fugari își vor ”petrece” Crăciunul în țară. De unde au fost aduși

Fugarul este considerat a fi periculos și știe să folosească armele.

Franța, Farid Toloun: Gangster implicat în uciderea unui rival

Farid Toloun era cunoscut ca unul dintre liderii unei bande violente, din spatele unei serii de jafuri armate, în Regiunea Lyon. Bărbatul de 51 de ani îşi supraveghea un rival, care a fost ulterior ucis.

Tolun, care are "o cicatrice pe frunte și alta pe obrazul drept”, nu a ezitat în trecut să deschidă focul, asupra Poliției. Este urmărit general în Franța și în străinătate și este deosebit de periculos.

Republica Cehă, Norbert Kijonka: Baronul drogurilor, care „caută compania femeilor dependente de acestea”

Norbert Kijonka a fost condamnat la șase ani și jumătate pentru mai multe infracțiuni legate de droguri, în anul 2016, dar de atunci se sustrage autorităților.

Bărbatul de 50 de ani este suspectat că face parte dintr-o bandă, aflată în spatele vânzării și producției de droguri, în Republica Cehă, Polonia și Germania. Folosește documente de identitate falsificate.

Citeşte şi: 200 de infractori, săltați de Poliție și DIICOT, în ”Ziua Z”. Vizate, grupări de crimă organizată

Europol a spus că este înarmat și are pregătire militară. Instituţia a adăugat: „Caută compania femeilor dependente de droguri, îi plac mașinile rapide și motocicletele puternice”.

Belgia, Felix Omoregie: Traficant de fete tinere, din Nigeria, în Europa

Felix Omoregie, în vârstă de 56 de ani, s-a aflat în spatele traficului organizat de fete tinere, unele dintre ele minore, din Nigeria, în Italia. Victimele, aflate într-o situație precară, au fost traficate în mai multe țări europene.

Aici, au fost forțate să se prostitueze. În calitate de lider mafiot, Omoregie a decis în ce țară vor fi transferate victimele și a colectat toate veniturile obținute din trafic.

Croația, Tomislav Drmić: infractor aflat în spatele producției de arme

Tomislav Drmić, 30 de ani, este căutat pentru multiple infracțiuni, inclusiv producție și trafic ilegal de droguri, arme și explozibili. Poliția l-a descris drept „periculos, violent, cu risc de evadare și înarmat”.

Republica Cehă, Vilem Kovac: Suspect, membru al unui grup de traficanţi de droguri în întreaga lume

Vilem Kovac este suspectat că se află în spatele unei operațiuni majore de trafic de droguri, în Republica Cehă, dar și în Liban, Grecia, Slovenia, Polonia, Germania, Spania, Franța, Țările de Jos, Letonia, Lituania și Rusia.

Gruparea criminală organizată este implicată în importul, exportul, depozitarea, distribuția și vânzarea de droguri, dar și de țigări. A fost emis un mandat de arestare, pentru suspectul înarmat și periculos, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare, în timp ce fugea.

Italia, Renato Cinquegranella: Cel mai căutat membru Camorra

Renato Cinquegranella este poate cel mai important dintre toți criminalii de pe lista Europol. Născut la Napoli, bărbatul de 74 de ani este membru al Camorra, una dintre cele mai temute mafii din Italia, denumită și „Sistemul”.

El a fost fugit din anul 2002, după ce a fost condamnat pentru crimă, acuzații de folosire de arme și extorcare. Are o față comună, dar numele său apare în cronicile judiciare a două dintre cele mai îngrozitoare crime din Napoli, conform Metro.

Citeşte şi: Trei infractori români periculoși, printre cei mai căutați din Europa. Poți ajuta la prinderea lor

Se crede că Cinquegranella se află în spatele uciderii lui Giacomo Frattini, numit „Bambulella”, subofiţer al unui clan Camorra, care a fost torturat și sfâșiat în ianuarie 1982.

Victima a fost descoperită învelită într-un cearșaf, în portbagajul unui autoturism, în timp ce capul, mâinile și inima lui au fost găsite tăiate și închise în două pungi de plastic, în interiorul mașinii.

Mafiotul este considerat responsabil cumva și pentru masacrul șefului Unității de Investigații Polizia di Stato, din Napoli, Antonio Ammaturo, și al șoferului său, Pasquale Paola.

România, Adrian Munteanu: Exploatare sexuală a copiilor și pornografie infantilă

Adrian Munteanu se află în spatele uneia dintre cele mai mari rețele de prostituție din Europa de Vest. Tânărul de 40 de ani recrutează tinere din Moldova și le exploatează sexual în străinătate. Cel puțin trei dintre fetele identificate erau minore.

Polonia, Kamil Zyla: uciderea unui jurnalist, pe stadionul de fotbal

Kamil Zyla a înjunghiat un jurnalist de peste 50 de ori în mașina lui într-o crimă deosebit de brutală. Atacul a avut loc într-o noapte de martie 2022, lângă stadionul de fotbal al orașului Chorzów, în Polonia. La doar o oră după, bărbatul de 36 de ani a fugit din țară și nu se știe unde se află în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te