Celulele teroriste iraniene plănuiesc să lovească "Occidentul" la Cupa Mondială de fotbal din Qatar

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.11.2022 - 11:13
Celulele teroriste iraniene plănuiesc să lovească "Occidentul" la Cupa Mondială de fotbal din Qatar - FOTO: Profimedia

Cupa Mondială din 2022 din Qatar a reunit lumea într-o competiție pe terenul de fotbal, dar ar putea avea loc un potențial atac terorist asupra celui mai mare spectacol sportiv, potrivit unor activiști fanatici care se opun regimului iranian.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Cupa Mondială ar putea face obiectul unui atac din partea Iranului, care ar deține o rețea de "celule teroriste adormite" pregătite să lovească.

Activiștii de opoziție ai regimului iranian au avertizat că Occidentul este vizat de regimul tiranic, relatează The Sun.

Aceștia au continuat să țintească Occidentul și l-au acuzat că este slab și că nu face suficient de mult pentru a sfida guvernul, condus de ayatollahul Ali Khamenei.

Organizația Mojahedin a Poporului din Iran este un grup de opoziție care pledează pentru răsturnarea regimului și care a fost foarte vocal în convingerea că planurile teroriste ale Iranului sunt în desfășurare.

Aceștia au declarat că nu numai că există o întreagă rețea de reprezentanți care au fost răspândiți în toată mănușa, dar că aceștia sunt "nu numai pregătiți, ci și funcționali".

Citește și: Amenințare: 12 nave rusești în Marea Neagră. Blinken: „Zonă de importanță strategică pentru NATO”

Forța este estimată la 20.000 de membri, în timp ce șeful spionajului israelian, generalul-maior Aharon Haliva, s-a făcut ecoul gândurilor PMOI când a declarat că Iranul ar putea folosi marea scenă a Cupei Mondiale pentru propria cauză.

Potrivit lui Haliva, singurul lucru care a împiedicat producerea unui atac sunt temerile Teheranului cu privire la modul în care ar reacționa Qatar la o astfel de acțiune.

Citește și: România cere Ucrainei să recunoască inexistența aşa-zisei "limbi moldoveneşti"

"Vă spun că iranienii se gândesc acum să atace și Cupa Mondială din Qatar".

Purtătorul de cuvânt al PMOI, Shahin Gobadi, a declarat că luarea de ostatici occidentali este un element cheie al strategiei grupului terorist.

El a spus: "Pe măsură ce regimul se mărește, recurge la tot mai multă represiune în țară și la terorism în străinătate, o parte dintre acestea fiind luarea de occidentali ca ostatici.

"Pentru a ține corabia la distanță și a menține echilibrul, au decis să recurgă la mai multe execuții acasă, la mai mult terorism în străinătate, la mai mult sprijin pentru grupurile extremiste în străinătate și la mai multă represiune acasă.Acest regim nu recunoaște nicio graniță atunci când vine vorba de terorism și tot mai mulți occidentali devin ținta lor."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te