Cel puțin 60 de morți după prăbușirea parțială a blocului din Florida

DE Alexandru Pop | 08.07.2021 - 20:12
Cel puțin 60 de morți după prăbușirea parțială a blocului din Florida/FOTO: theatlantic.com

Cel puţin 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării parţiale a unui imobil la 24 iunie la Surfside, în statul american Florida, au anunţat joi autorităţile locale, la două săptămâni după catastrofă, relatează AFP.

SHARE

Cu o zi în urmă, serviciile de intervenţie au decis să pună capăt căutării supravieţuitorilor, în timp ce 80 de persoane rămân potenţial dispărute.

Operaţiunile de căutare în mormanul de dărâmături în urma surpării imobilului de 12 etaje pe faleză nu au dus la găsirea vreunei victime în viaţă, cu excepţia unui adolescent recuperat la câteva ore după dezastru.

Citește și: Toate aberațiile lui Pițurcă despre Euro2020: „La fotbal, cel mai frumos lucru este să marchezi”

Dar "ne rugăm încă pentru un miracol", a afirmat joi primarul oraşului cu 6.000 de locuitori, Charles Burkett, dând asigurări că "nu a renunţat la speranţă".

Cel puțin 60 de morți

În cea de-a 15-a zi a operaţiunilor, membrii echipelor de salvare au păstrat un moment de reculegere la 01:20 dimineaţa, ora la care s-a surpat o parte a imobilului.

"Continuăm activitatea cu toată rapiditatea şi urgenţa necesare", a afirmat Daniella Levine Cava, edilul comitatului Miami-Dade, care înglobează Miami şi Surfside.

"Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a găsi victimele şi a permite familiilor cât mai repede posibil să-şi plângă rudele", a adăugat ea în timpul unei conferinţe de presă.

Agenţi de poliţie şi experţi criminalişti au sarcina de a identifica trupurile sau rămăşiţele umane pentru a putea să înştiinţeze rudele victimelor.

Levine Cava a subliniat că rabinii cooperează cu poliţia pentru a recupera rămăşiţele victimelor în respect cu religia lor, în condiţiile în care Surfside numără o comunitate evreiască numeroasă.

Citește și: Două autocare cu căpșunari români au revoltat turiștii dintr-un camping din Belgia: Nu e uman

Salvatorii au pus deoparte obiecte personale, documente de identitate, albume foto, certificate şcolare, bijuterii, portofele, telefoane mobile, tablete şi arme.

Levine Cava a invitat rudele victimelor "să semnaleze obiectele lipsă, şi vom lucra în următoarele săptămâni sau luni pentru ca familiile să le recupereze".

Cel puţin 124 de tone de resturi au fost scoase din ruinele imobilului Champlain Towers South, care s-a surpat parţial într-un mod încă în mare măsură de neînţeles, deşi structura clădirii părea degradată pe alocuri.

Restul clădirii a fost supus unei demolări controlate duminica trecută, ceea ce a permis echipelor să avanseze prin zone inaccesibile anterior, potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te