Cel mai norocos om din lume?

DE Andrei Mocanu | 06.04.2020 - 16:51
Frane Selak

Croatul Frane Selak, în vârstă de 90 de ani, se numără printre extrem de puținii oameni care se pot lăuda cu faptul că au trăit aproape toate evenimentele posibile și imposibile în cursul vieții.

SHARE

El a fost implicat în nu mai puțin de 7 accidente grave, însă a supraviețuit de fiecare dată, iar în 2003 a câștigat o sumă uriașă la loterie.

Poți paria și în România pe loterii internaționale la NetBet, operatorul licențiat ONJN cu cea mai consistentă ofertă de jocuri de noroc: pariuri sportive și pe divertisment/politică, sporturi virtuale, poker, zeci de mese de ruletă și blackjack clasice și live, precum și peste 1.200 de jocuri de tip video slots de la cei mai importanți furnizori de pe piață, cum ar fi Play'n Go, NetEnt, Novomatic, iSoftBet, Yggdrasil și mulți alții.

Revenind la Frane Selak, acesta este considerat a fi cel mai norocos ghinionist din lume. Seria accidentelor sale a început în anul 1962, când se afla într-un tren care a deraiat și a căzut într-un lac. 17 persoane au murit în urma acestui accident, dar Selak nu a fost printre ei, după ce a fost salvat și resuscitat.

Peste numai un an, el a plecat în singura călătorie pe care a făcut-o cu avionul, iar acesta s-a prăbușit. Totuși, Frane Selak a stat lângă o ușă care s-a deschis în timpul zborului și l-a aruncat afară. Norocul a fost atât de mare încât croatul a căzut pe o căpiță de fân și a supraviețuit. În urma acestui accident aviatic, 19 oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

În 1966, Frane Selak a avut din nou probleme din cauza unui accident. Se afla într-un autobuz care a ieșit de pe șosea și s-a scufundat în apele reci ale unui râu. Patru oameni au murit, dar Selak a scăpat și de această dată cu viață.

Un alt accident datează din 1970. La acel moment, Frane Selak se afla în mașină, iar rezervorul a explodat. A scăpat însă și de această dată și a reușit să se salveze.

Au urmat câțiva ani liniștiți și se părea că senzațiile tari îl părăsesc. Totuși, în 1995, pe când avea 65 de ani, croatul a fost lovit de un autobuz în orașul Zagreb, dar a scăpat incredibil și de această dată doar cu niște răni ușoare.

În schimb, în 1996, a scapăt din nou ca prin urechile acului. Se afla la volan și a fost la un pas să se ciocnească frontal pe un drum de munte cu un autobuz ce venea din direcția opusă.

Mașina sa a ieșit de pe șosea și a căzut într-o prăpastie adâncă de 90 de metri, dar Selak a fost aruncat prin portiera deschisă și a aterizat într-un copac.

O altă bornă importantă din viața lui Frane Selak datează din 2003. La două zile după ce a împlinit vârstă de 73 de ani, el a câștigat la loterie 1.1 milioane de dolari. El a ales să-și cumpere o casă pe o insulă, dar a decis să o vândă în 2010 pentru a reveni la viața sa normală cu cea de-a cincea soție.

„Tot ce îmi trebuie la vârstă mea este Katarina. Banii nu vor schimba nimic. Când am cunoscut-o am știut încă de atunci că am avut o viață încântătoare și binecuvântată", a spus Frane Selak.

El și-a amintit că mulți prieteni l-au părăsit în decursul vieții deoarece îl considerau aducător de ghinion.

Povestea sa este însă faimoasă în întreaga lume și mulți oameni au cerut să fie realizat inclusiv un film despre viața sa.

Frane Selak s-a născut pe 14 iunie 1929 și la bază este profesor de muzică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te