Trimis pentru a "contribui la poziţionarea noastră regională de descurajare şi apărare", USS Gerald R. Ford "se va redesfăşura în portul său de origine aşa cum era planificat pentru a se pregăti pentru viitoare desfăşurări", conform unui comunicat.
Portavionul USS Gerald R. Ford, trimis în Mediterana după atacul asupra Israelului, revine în SUA
"Departamentul Apărării evaluează constant poziţionarea forţelor în întreaga lume şi va menţine capacităţi semnificative atât în Marea Mediterană, cât şi în Orientul Mijlociu", a adăugat marina americană, adăugând că lucrează "cu aliaţi şi parteneri pentru a consolida securitatea maritimă în regiune".
Departamentul Apărării va continua să se bazeze pe prezenţa sa în regiune "pentru a descuraja orice actor statal sau non-statal să escaladeze această criză dincolo de Gaza".
Citește și: HAMAS amenință SUA, după trimiterea USS Gerald R. Ford în Mediterana: Un război împotriva Palestinei
Un portavion de nouă generaţie, USS Gerald Ford este o navă cu propulsie nucleară de 100.000 de tone, echipată cu noi tehnologii.
Citește și: SUA trimit cel mai mare portavion al lumii pentru a sprijini armata israeliană
După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului şi şi-a întărit prezenţa în regiune, inclusiv cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război.