Ce record a bătut cântăreața Taylor Swift? L-a depășit pe „regele rock 'n' roll”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 01.01.2024 - 18:44
Taylor Swift a avut un 2023 fenomenal - Foto: profimediaimages.ro

Ce record a bătut cântăreața Taylor Swift? Cântăreața americană a făcut furori în 2023, prin turneul său mondial cu încasări astronomice, dar și prin filmul făcut pe baza acestui turneu. La finalul anului, Swift s-a mai putut mândri cu o performanță rarisimă.

SHARE

Ce record a bătut cântăreața Taylor Swift? Vedeta americană de 33 de ani a reușit să obțină o performanță uriașă la finalul acestui an. Într-un an pe care l-a dominat prin încasările realizate cu turneul său mondial și filmul făcut pe baza acestuia, Swift a depășit una dintre legendele muzicii la un alt capitol.

Ce record a bătut cântăreața Taylor Swift? L-a depășit pe „regele rock'n' roll”

La 33 de ani, cântăreața americană Taylor Swift a reușit să doboare un record impresionant, ce data de multe decenii.

De altfel, 2023 a fost, din multe puncte de vedere, „anul Taylor Swift”. În cadrul turneului său mondial „Eras Tour”, s-au vândut bilete de un 1,5 miliarde de dolari - o sumă record. 

Filmul documentar realizat pe baza turneului, intitulat „Taylor Swift - Turneul Eras” a fost lansat în cinematografe și a avut, de asemenea, un succes colosal, strângând 250 de milioane de dolari în box-office-ul mondial.

Citește și: Care a fost cel mai mare haiduc din Moldova? Purta numele unui sfânt iubit de români

Swift a fost desemnată și „Persoana anului 2023” de către prestigioasa publicație „Time”, apărând pe coperta acesteia.

Dar performanțele vedetei nu s-au oprit aici. Taylor Swift a doborât recordul lui Elvis Presley, devenind artistul solo cu cele mai multe săptămâni pe locul 1 în Top Bilboard 200 al albumelor.

Ea a stabilit un nou record de 68 de săptămâni totale, deoarece „1989 (Taylor's Version)” a ajuns pentru a cincea oară în fruntea clasamentului, în ultima săptămână completă de monitorizare din 2023, potrivit Variety.

Deși Swift a stabilit un nou record individual, recordul suprem în rândul tuturor artiștilor - inclusiv trupe - este încă deținut de Beatles, ale căror albume au petrecut 132 de săptămâni în fruntea clasamentului Billboard 200. 

Cele 67 de săptămâni ale lui Presley îl plasează acum pe locul al doilea în rândul artiștilor solo și pe locul al treilea în rândul tuturor artiștilor.

Citește și: Recunoașteți personajul? A jucat cu Ștefan Iordache în primul și ultimul său film

„1989 (Taylor's Version)” a înregistrat 98.000 de unități echivalente cu un album în săptămâna care s-a încheiat la 28 decembrie, care a fost aproximativ jumătate în interiorul și jumătate în afara sezonului de vârf al cumpărăturilor de sărbători, marcând o scădere de 28% față de săptămâna precedentă, conform Luminate și conform Billboard - potrivit Variety.

Din cele 98.000 de unități pentru săptămâna respectivă, 61.000 au fost vânzări de albume complete, stimulate de un val de achiziții de cadouri de Crăciun în ultimul moment.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te