Ce a pățit o femeie după ce a stat două zile în avion fără să se ridice? „A început să mă ardă”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.01.2024 - 21:03
Ce a pățit o femeie după ce a stat două zile în avion fără să se ridice? „A început să mă ardă” - Foto: Daily mail / imagine cu caracter ilustrativ

Ce a pățit o femeie după ce a stat două zile în avion fără să se ridice? „A început să mă ardă”. Iată cu ce diagnostic s-a trezit o tânără după două zile petrecute în avion.

SHARE

Ce a pățit o femeie după ce a stat două zile în avion fără să se ridice? „A început să mă ardă”. Iată cu ce diagnostic s-a trezit o tânără după două zile petrecute în avion. 

Diagnosticul primit după ce a stat doua zile în avion 

Lois Chitticks, în vârstă de 26 de ani, a dormit în cea mai mare parte a zborului de la Londra la Adelaide. Două zile mai târziu, piciorul ei a început să se umfle și a simțit că "și-a întins un mușchi, potrivit Daily Mail.

Citește și: Scene de groază într-un zbor Wizz Air. „Sânge peste tot în baie, copiii plângeau”. Ce s-a întâmplat

S-a dovedit a fi un cheag de sânge de 4 cm. Tânăra a lansat un avertisment cu privire la importanța purtării ciorapilor de compresie și a mișcării în timpul zborurilor pe distanțe lungi, după ce a dezvoltat un cheag de sânge periculos în piciorul stâng.

Lois Chitticks, în vârstă de 26 de ani, a fost încântată să se mute de la Londra în Australia și a dormit în cea mai mare parte a zborului de 20 de ore din 31 decembrie. 

La două zile după sosire, piciorul său stâng s-a umflat, s-a "încălzit" și a simțit că "și-a întinse un mușchi".

Imagini AICI.

'Se simțea mai cald decât celălalt picior și mă enerva atât de mult încât nu puteam să dorm', a declarat Lois pentru FEMAIL, descriind senzația ca pe o 'bilă' în picior.

Dar nu avea nicio idee că era vorba de un cheag de sânge de 4 cm, de rău augur, care provoca disconfort.

Grijă mare când zburați cu avionul

Șansele de formare a cheagurilor de sânge sunt mai mari după zborul cu avionul, din cauza perioadelor lungi de imobilitate și a presiunii atmosferice reduse.

Riscul este mai mare în cazul celor care au probleme de circulație, fumează, au antecedente familiale și/sau iau anumite medicamente.

'În timpul zborului nu m-am ridicat deloc, deoarece mă simțeam atât de confortabil pe scaunul meu de pe culoar. M-am ridicat o singură dată la sfârșitul ambelor zboruri pentru a merge la baie - în afară de asta, am dormit tot timpul', a spus ea.

Deși tatăl ei a avertizat-o să se miște frecvent și i-a dat șosete de compresie pe care să le poarte, ea i-a ignorat sfatul. 

Citește și: AUDIO Un cal a scăpat liber, prin cala unui avion. Ce sa întâmplat apoi cu aparatul de zbor

'Regret enorm acest lucru acum', a adăugat ea. 

După ce a mers la spital, un test de sânge și o ecografie au confirmat că avea o tromboză venoasă profundă (TVP) de 4 cm.

Cheagul se va dizolva de la sine

Întrucât este tânără și sănătoasă, medicii i-au recomandat să aștepte ca cheagul să se dizolve de la sine. Cu toate acestea, ea va avea nevoie de controale în următoarele două luni. 

'Au spus că este o TVP mare și că va trebui să fiu atentă în următoarele trei până la șase luni. Acum voi fi predispusă la ele în viitor și va trebui să port și șosete de compresie', a spus ea. 

'Dacă TVP nu dispare sau se mișcă, va trebui să iau anticoagulante până la un an. 

'Sunt îngrijorată că s-ar putea muta sau că voi fi predispusă la ele mai târziu în viață. Mă simt și prost, deoarece ar fi trebuit să mă ridic de câteva ori!'.

Un cheag de sânge este o adunătură de sânge care a trecut de la o stare lichidă la una gelatinoasă sau semisolidă.

Un cheag de sânge în picior sau în braț poate avea diverse simptome, printre care: umflături, durere, sensibilitate, senzație de căldură, decolorare roșiatică.

Cheagurile de sânge pot apărea oriunde în organism și pot cauza probleme grave. Dar atunci când apar în inimă, cheagurile pot întrerupe fluxul sanguin critic și pot duce la un atac de cord.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te