Câteva obiceiuri ciudate de nuntă din întreaga lume, care supraviețuiesc și astăzi

DE Alexandru Pop | 03.03.2023 - 12:22

Obiceiurile de nuntă din diferite părţi ale lumii variază de la o țară la alta și adesea de la o regiune la alta. Dar unele tradiții din întreaga lume sunt cu adevărat ciudate și supraviețuiesc și astăzi. În continuare, despre mireasa beată şi alte ciudăţenii.

SHARE

De exemplu, obiceiul miresei negre, bete, din Scoția, sau obiceiul de a coace pâine din trupul miresei sunt cu adevărat stranii.

Obiceiuri ciudate de nuntă

Scoţienii au un obicei premarital destul de ciudat. Mireasa, înainte să-și îmbrace rochia albă, este răpită de miri și de prieteni apropiați. Parcă cunoaştem de undeva asta. Există această tradiţie şi în România, nu-i aşa?

Odată răpită mireasa - şi aici începe partea cu adevărat ciudată, răpitorii toarnă peste ea o substanță neagră, amestecată cu ouă putrezite, cenușă și lapte, și o umplu cu pene.

Care evident că se lipesc de fată. Mireasa, în această stare, trebuie să viziteze cel putin zece pub-uri din zonă si să bea câte ceva peste tot. Evident că asta o face să se îmbete, conform I viaggi del viandante.

Fără dansul miresei, în Irlanda

În Irlanda, mulți oameni cred că gnomii și zânele irlandezi sunt reali, așa că mireasa trebuie să se ferească de puterea lor misterioasă. 

De aceea, miresele irlandeze au grijă să nu danseze, altfel ar putea fi răpite de ființe malefice, în timpul nopții. Irlandezii cred asta și, prin urmare, nu dansează la nunțile lor.

Slovacia: coacerea pâinii din trupul miresei

Este un obicei aproape uitat, dar încă se mai întâlnește din când în când. Mireasa este unsă cu miere, de către familia ei, apoi, învelită în acest fel, este rulată în grâu.

Ceea ce a ramas după "extragerea miresei" se adaugă apoi în aluatul din care se coace painea, special gătită pentru mire.

Franța: rămas bun de la prima noapte a nunții

Când francezii se căsătoresc, are loc o revoltă groaznică, iar nunta are loc direct sub fereastra mirilor. Se suflă în fluiere, se bate tare în oale zgomotoase, cu linguri de lemn și cu clopoței.

Aceasta până când mireasa coboară scările și îi invită să urce. Apoi, urmează o petrecere uriașă, cu multă băutură, care durează până dimineața. Deci, cuplul nu este niciodată singur, în prima lor noapte de cuplu căsătorit.

Grecia. Ceremonia krevati

Ceremonia numită krevati implică oaspeții, care se adună la casa logodnicilor și aruncă bani, pe patul cuplului.

Se obișnuiește ca grecii să-și invite toate rudele, care își invită prietenii, la rândul lor, care la rândul lor își invită şi ei prietenii, şi tot aşa.

Rezultă o supernuntă imensă: nunta medie din Grecia are între 500 și 1.500 de invitați. Dacă ar combina-o şi cu obiceiul românesc, cu darul de nuntă, tinerii miri ar deveni poate milionari.

Australia. Dansul Nutbush

Se pare că Australia este singura țară din lume în care nuntaşii dansează Nutbush City Limits.

Învățat în sălile de sport din școlile din toată țara, acest dans în linie este incredibil de popular și îşi face apariția la toate nunțile australiene.

Toată lumea știe mișcările, așa că ringul de dans este întotdeauna plin, atunci când Nutbush este pornit, conform MaxDiamonds.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te