Care este singura țară din Europa de care se teme Putin? Va rupe părți din Ucraina

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.03.2024 - 16:38
Care este singura țară din Europa de care se teme Puțin? Va rupe părți din Ucraina - Foto: Profimedia Images (imagiine cu caracter ilustrativ)

Care este singura țară din Europa de care se teme Puțin? Va rupe părți din Ucraina. NATO s-a declarat gata de război cu Rusia, aliații vor trimite trupe în Ucraina. Rușii se tem însă doar de o țară.

SHARE

Care este singura țară din Europa de care se teme Puțin? Va rupe părți din Ucraina.  Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a declarat că țările Alianței sunt pregătite pentru o potențială ciocnire directă cu Rusia.

Amiralul Bauer a declarat că NATO a recunoscut o schimbare în situația securității în 2014, ca urmare a ocupării Crimeei de către Rusia. În 2019, Aliații au început să revină la securitatea colectivă prin schimbarea strategiei de apărare, a planificării operaționale și a forțelor necesare pentru a îndeplini toate aceste misiuni.

Care este singura țară din Europa de care se teme Puțin? Va rupe părți din Ucraina

Citat: „Suntem cu toții conștienți că timpul este esențial atunci când vine vorba de restabilirea securității colective. Pentru că inamicul determină când și unde să te atace, precum și durata conflictului. Suntem gata? Răspuns: Da! Sarcina noastră principală este să fim pregătiți. Dacă asta se întâmplă astăzi, trebuie să lupți cu ceea ce ai”, a declarat Bauer, potrivit European Pravda.

Întrebat despre pregătirea NATO pe flancul său estic, unde există cele mai potențiale amenințări, el a amintit cum Alianța și-a sporit prezența în statele baltice începând cu 2016, precum și în Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria de la izbucnirea războiului la scară largă în Ucraina.

Citește și: Rusia amenință România: „Se va termina foarte rău pentru familiile și copiii lor”. Care e motivul?

"Avem acum opt astfel de grupuri de luptă, fiecare cu un batalion, și pot fi combinate pentru a forma o brigadă dacă este necesar”, a precizat amiralul. 

Iar în privința desfășurării de trupe NATO în Ucraina, amiralul a subliniat că aceasta este o opțiune ce necesită consultări între aliați.

De partea cealaltă, experții militari ruși joacă o „carte” pentru a crea divergențe între Ucrainia și unii aliați pe care Kremlinul îi consideră cu adevărat periculoși pentru planurile sale de expansiune. 

Canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar scrie că trupele Franței nu sunt o problemă și nu vor avea prea multă influență asupra situației.

Citește și: VIDEO Atac cu rachete rusești asupra infrastructurii critice de lângă România și Polonia

„„Implicarea directă a Franței în conflict armat direct nu este pe ordinea de zi a Parisului”, scrie Telegram/Rybar.

„Nu este un secret pentru nimeni că francezii au fost întâlniți în mod repetat la Mariupol, regiunea Harkov, în direcția Artiomovsk. Străinii, și nu numai din Franța, sunt prezenți în Ucraina încă din primele luni ale înființării Districtului Militar de Nord și sunt departe de a fi instructori.”

Francezii vor fi trimiși să acopere spatele Ucrainei la granița cu Belarus, astfel încât Kievul să poată transfera rezervele de acolo în prima linie. Sau la Odesa. 

Dar experții militari ruși consideră că desfășurarea lor la granița cu Belarus și în partea de vest a țării pentru a proteja zonele de frontieră și alte facilități importante implică o cu totul altă chestiune.

Iranul și Coreea de Nord vor fi de partea Rusiei

„Cu un grad mare de probabilitate, francezii nu vor fi singuri desfășurați acolo. Polonezii vor intra cu siguranță. Și, pe măsură ce conflictul se termină, francezii și alte națiuni vor părăsi teatrul de operații, ceea ce nu se poate spune despre polonezi, care nu numai că vor să ocupe regiunea de vest, dar vor și lupta serios pentru aceasta”, scriu experții militari de la Telegram/Rybar, sugerând că Polonia nu se va retrage de pe „teritoriul” său.

Există multe indicii că Polonia are o „problemă” cu Ucraina, și nu este vorba doar de greva interminabilă a agricultorilor. Deși s-a angajat să ajute Ucraina, politicienii polonezi au adesea declarații deloc prietenoase față de Ucraina, acuzând o corupție de amploare la toate nivelele.

Însă, în fața unui scenariu ce ar implica Polonia ca țară ce nu-și va lăsa teritoriile ce i-au aparținut, experții militari ruși nu au o soluție. Doar o amenințare.

„Pe principiul participării unor națiuni în războiul din Ucraina, la fel și Iranul și Coreea de Nord pot lua partea Rusiei, iar acesta este un avantaj semnificativ pentru noi”, scrie Telegram/Rybar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te