Biserica Ortodoxă Rusă susține că bullying-ul în școli pregătește copiii pentru realitățile vieții

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.02.2024 - 14:14
Biserica Ortodoxă Rusă susține că bullying-ul în școli pregătește copiii pentru realitățile vieții - Foto: X/@paolobucci18

Biserica Ortodoxă Rusă susține că bullying-ul în școli pregătește copiii pentru realitățile vieții. Preoții din Rusia afirmă că abuzul și violențele asupra copiilor în școli nu reprezintă o problemă majoră și chiar consideră bullying-ul "benefic" pentru prăgătirea adultului rus.

SHARE

Preoții ruși nu văd probleme deosebite în ceea ce privește abuzul asupra copiilor în instituțiile de învățământ. Mai mult, păstrătorii "resturilor spirituale" cred că bullying-ul este chiar "benefic" într-o anumită măsură.

Biserica Ortodoxă Rusă susține că bullying-ul în școli pregătește copiii pentru realitățile vieții 

Potrivit mitropolitului de Riazan, Mark, datorită umilințelor și violențelor constante din școli, copiii se pregătesc pentru realitățile vieții din Federația Rusă, ai cărei cetățeni trebuie să fie pregătiți pentru suferințe constante.

"Știți, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveți un copil, știți, o stare de pasiune, astfel încât să nu reacționeze la astfel de lucruri. Să nu încerce să răspundă la provocări. Pentru că viața unei persoane se desfășoară în condiții diferite, într-un mediu diferit și, prin urmare, exemplele de acest tip de intimidare pot fi un fel de, știți, un fel de vaccin pentru ca o persoană, care intră în viață, să înțeleagă că viața nu este doar „o plimbare” , aceasta este un test. Și, în special, un test din partea unui vecin", a spus el în cadrul emisiunii postului de radio de propagandă Logos.

Citește și: Un preot rus explică rușilor că e mai bine să mori în război în Ucraina decât să mori de beat

Trebuie remarcat faptul că rușii nu agresează doar copiii ruși. Invadatorii ruși îi forțează pe copiii ucraineni din teritoriile ocupate temporar să scrie așa-numitele scrisori către soldati care le ucid familiile în Ucraina. Prin astfel de practici de spălare pe creier, rușii încearcă să glorifice războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Primarul din Vilnius, Valdas Benkunskas, a comparat școlile rusești din Lituania cu "ghetouri închise cu afișe cu Putin". Primarul a declarat că este necesar să se îmbunătățească calitatea educației în astfel de instituții de învățământ, dar acestea nu trebuie închise.

Citește și: Patriarhul Kirill îi încurajează pe ruși să meargă la război, iar dacă mor își vor „spăla păcatele”

S-a raportat anterior că elevii de liceu din Belarus vor fi învățați complexitatea terminologiei militare a SUA și a Marii Britanii și vor avea, de asemenea, posibilitatea de a stăpâni traducerea interogatoriilor prizonierilor.

Programul este conceput pentru 69 de ore de instruire și include informații generale despre forțele armate ale Marii Britanii și Statelor Unite.

Citește și: VIDEO Patriarhul Kirill deschide „ușa iadului” și le spune rușilor să nu se teamă de moarte

În acest timp, elevii ar trebui să învețe terminologia militară și abrevierile caracteristice textelor militare și tehnico-militare originale, informații generale despre forțele armate ale Marii Britanii și Statelor Unite și despre armele acestora, precum și clasificarea hărților topografice militare, potrivit glavcom.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te