Biden spune că Putin e responsabil pentru moartea lui Navalnîi: „Nimeni să nu se lase păcălit”

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.02.2024 - 13:13
Biden spune că Putin e responsabil pentru moartea lui Navalnîi: „Nimeni să nu se lase păcălit” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Biden spune că Putin e responsabil pentru moartea lui Navalnîi și că nimeni nu trebuie să se lase păcălit de acest fapt. Liderul SUA crede că Navalnîi a fost o „voce puternică a adevărului”.

SHARE

Preşedintele american Joe Biden se declară vineri ”scandalizat” de moartea opozantului rus şi acuză că ”Putin este responsabil de moartea lui (Aleksei) Navalnîi”. Ambasadorul rus în SUA: Reacţia SUA la moartea lui Navalnîi, o nouă încercare de a se amesteca în treburile interne ale Rusiei.

Biden spune că Putin e responsabil pentru moartea lui Navalnîi: „Nimeni să nu se lase păcălit”

”El a înfruntat cu curaj corupţia, violenţa şi — toate — toate lucrurile rele pe care le făcea guvernul Putin. Ca răspuns, Putin l-a otrăvit. L-a arestat. L-a judecat pentru infracţiuni inventate. L-a condamnat la închisoare. 

A fost ţinut izolat. Chiar şi toate acestea nu l-au împiedicat să strige minciunile lui Putin. Chiar şi în închisoare, el a fost o voce puternică a adevărului, ceea ce este oarecum uimitor când te gândeşti la asta”, a declarat Biden.

”Informaţiile despre moartea lui, dacă sunt adevărate – şi nu am niciun motiv să cred că nu sunt – autorităţile ruse îşi vor spune propria poveste. Dar nu vă înşelaţi - nu vă înşelaţi, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi. Putin este responsabil.  

Ceea ce s-a întâmplat cu Navalnîi este încă o dovadă a brutalităţii lui Putin. Nimeni nu trebuie să se lase păcălit – nici în Rusia, nici acasă, nici oriunde în lume. Putin nu vizează doar cetăţenii din alte ţări, aşa cum am văzut că se întâmplă în Ucraina chiar acum, el provoacă şi crime groaznice asupra propriului popor.

Citește și: VIDEO Iadul pe pământ în Avdivka. Ucrainenii rezistă încă sub 1.500 de atacuri de artilerie pe zi

Oamenii din Rusia şi din întreaga lume îl plâng pe Navalnîi astăzi pentru că el a fost ceea ce Putin nu a fost: a fost curajos. Era principial. El s-a dedicat construirii unei Rusii în care să existe statul de drept şi să fie aplicat tuturor.

Navalnîi credea în acea Rusie - acea Rusia. Ştia că era o cauză pentru care merită să lupţi şi, evident, chiar pentru care să moară.

Această tragedie ne aminteşte de miza acestui moment. Trebuie să oferim finanţarea pentru ca Ucraina să poată continua să se apere împotriva atacurilor vicioase şi crimelor de război ale lui Putin”, a afirmat preşedintele SUA.

Putin, denunțat de mai mulți lideri de stat

Vicepreşedinta americană Kamala Harris a denunţat, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen (MSC) moartea opozantului rus drept ”un nou semn al brutalităţii” lui Putin.

Secretarul de Stat Antony Blinken a acuzat, tot în Germania, că ”Rusia este responsanilă” de ”situaţia care a condus la moartea lui Aleksei Navalnîi”.

Blinken a denunţat ”slăbiciunea şi corupţia” sistemului lui Vladimir Putin.

Citește și: VIDEO Zelenski primește avioane Mirage de la Macron. A fost escortat în Franța de avioane Luftwaffe

Premierul canadian Justin Trudeau l-a catalogat, vineri, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un ”monstru”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat Rusia de ”condamnarea la moarte” a ”spiritelor libere”.

Premierul eston Kaja Kallas a denunţat un ”regim bandit” rus, responsabil, în opinia sa, de moartea lui Navalnîi, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te