Austria scoate cifre care ne dau interzis pe viață, în Schengen: „Migranții ne costă 21 miliarde €”

DE Florin Budescu | Actualizat: 18.01.2024 - 16:12
Austria scoate cifre care ne dau interzis pe viață, în Schengen - Foto: Profimedia Images
Austria scoate cifre care ne dau interzis pe viață, în Schengen - Foto: Profimedia Images

Austria scoate cifre care ne dau interzis pe viață, în Schengen: „Migranții ne costă 21 miliarde €”. Începând cu anul 2022, în Austria au fost depuse 168.427 de cereri de azil.

SHARE

Austria scoate cifre care ne dau interzis pe viață, în Schengen: „Migranții ne costă 21 miliarde €”. Începând cu anul 2022, în Austria au fost depuse 168.427 de cereri de azil, cu 15.000 mai multe decât are locuitori Salzburg.

Dar acesta este doar vârful nebuniei care domnește, de la marea criză din anul 2015. Un nou studiu a dat acum costurile financiare ale migrației: un incredibil 21,6 miliarde de euro.

Austria scoate cifre care ne dau interzis pe viață în Schengen

Este echivalentul a 42.000 de locuințe unifamiliale, la prețul de 500.000 de euro fiecare. Sau a 20 de clădiri noi, la Spitalul Viena Nord.

Ori poate mai mult decât cinci bugete austriece pentru Apărare. Ori, ca să mai dăm un exemplu comparativ, până la patru linii de metrou nou-nouțe.

Citeşte şi: Scandal în Austria pe tema Schengen. Opoziția: România ne va trimite migranți. Guvernul: Minciuni!

Sau chiar 2.333 de euro pentru fiecare austriac în parte, de la sugari, până la pensionari, pur și simplu cadou. Toate acestea ar fi fost posibile cu 21,6 miliarde de euro.

În schimb, această sumă a fost canalizată în ultimii zece ani către migrație. Acest lucru a fost calculat de institutul de cercetare economică EcoAustria, în numele Fondului austriac de integrare (ÖIF).

Citeşte şi: Presa austriacă susține că România se bucură prematur în privința Schengen. Austria refuză aderarea

Die Presse a relatat despre acest calcul, care compară veniturile pentru stat cu cheltuielile sectorului public. Costurile bugetare suplimentare nete datorate migrației destinate azilului se ridică la 8,8 miliarde de euro, între anii 2015 și 2025.

Acest calcul nu include costurile care decurg din admiterea ucrainenilor, ca azilanţi. Aceștia sunt clasificați ca persoane strămutate de război, nu ca solicitanți de azil.

Îngrijirea de bază pentru refugiații minori, extrem de costisitoare

În cazul migrației pentru azil, imigrația din primii ani a fost "asociată cu costuri suplimentare nete notabile pentru sectorul public", citează raportul din studiu.

În anii 2016 și 2017, soldul s-a ridicat la 0,4% din produsul intern brut. Odată cu îmbunătățirea perspectivelor de angajare a migranților, rezultatul s-a îmbunătățit.

Citeşte şi: Cancelarul Austriei, declarație incredibilă: „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”

Cu toate acestea, concluzia este că cheltuielile cu migrația pentru azil depășeşte cu mult veniturile, totalizând 21,64 miliarde de euro, numai din anul 2015, până în anul 2025.

Cu aproximativ 5,8 miliarde de euro, îngrijirea de bază și asistența pentru minorii refugiați neînsoțiți, în sistemul de asistență socială pentru copii și tineri, au cel mai mare impact aici.

Cheltuielile pentru educația imigranților, adesea tineri, sunt de asemenea extrem de costisitoare: 4,42 miliarde de euro.

Realitatea răsucită

Într-un interviu acordat presei austriece, în cadrul unui buletin de știri difuzat aseară târziu, cancelarul federal Karl Nehammer a făcut bilanțul activităților guvernamentale de anul trecut.

În mod stupefiant, Nehammer a spus că veto-ul Austriei împotriva intrării României și Bulgariei, în Schengen, este o mare victorie a sa personală și politică.

El a spus că, prin veto-ul contra României și Bulgariei, a trezit UE la realitate și a obligat Uniunea să ia măsuri contra migrației ilegale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te