Austria întreabă populația dacă ar împușca un inamic într-un război. Procentul nu le dă speranțe

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.11.2023 - 08:45
Austria întreabă populația dacă ar împușca un inamic într-un război. - Foto: FReepik (Imagine cu rol ilustrativ)

Austria întreabă populația dacă, la război, ar putea împușca inamicul. Majoritatea populației spune că nu dorește să tragă în cei care i-ar ataca.

SHARE

Austria întreabă populația dacă, la război, ar putea împușca inamicul, într-un sondaj de opinie controversat. Majoritatea populației spune că nu dorește să tragă în cei care i-ar ataca.

Citește și: Austria, de neclintit să ne lase în Schengen, deși UE dă 15 miliarde € pentru gestionarea migrației

Pentru mulți, patriotismul încetează atunci când lucrurile devin cu adevărat periculoase: Doar 31% dintre austrieci ar fi pregătiți să își apere patria cu o armă. Potrivit unui nou studiu de piață pentru forțele armate austriece, 58% dintre austrieci nu doresc să tragă în potențiali atacatori.

Citește și: Austria a dat răspunsul final privind aderarea la Schengen a României. Ne rămâne o ultimă soluție

O majoritate clară - 58% - nu ar dori să ia o armă și să tragă asupra unui potențial atacator. În Germania, refuzul de a participa la apărarea națională militară este și mai mare: în cazul unui atac asupra Germaniei, doar unul din zece germani ar fi pregătit să își apere țara cu arma în mână.

Austria întreabă populația dacă ar împușca un inamic într-un război

Doar cinci la sută dintre germani s-ar oferi voluntari pentru serviciul militar într-un astfel de eveniment, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei publice YouGov la comanda Agenției germane de presă în luna februarie a acestui an.

Alte rezultate ale sondajului pentru forțele armate: creșterea bugetului pentru forțele armate se bucură de sprijin popular. Șaizeci și nouă la sută dintre cei intervievați o susțin, în timp ce 24 la sută se opun, scrie exxpress

Cu toate acestea, când au fost întrebați dacă cheltuielile pentru apărarea națională ar trebui, de asemenea, să fie majorate în anii următori, 57% dintre respondenți s-au declarat în favoarea acestei măsuri, puțin mai puțin decât anul trecut (2022: 63%). Alte domenii s-au clasat, de asemenea, mai sus.

În proporție de 69%, majoritatea populației are o atitudine pozitivă față de forțele armate austriece. Privind tendința, cifra este în mare parte stabilă. Pentru două treimi dintre respondenți (66%), Forțele armate austriece sunt "foarte importante" sau "importante", ceea ce reprezintă o ușoară creștere față de anul precedent (63% în 2022).

Cu 81 la sută dintre respondenți, performanța Forțelor Armate Austriece în operațiuni interne, cum ar fi ajutorul în caz de dezastre, este apreciată în mod deosebit pozitiv. De asemenea, 53 la sută au o părere pozitivă despre operațiunile din străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te