Au supraviețuit doar 10 soldați din mai multe batalioane. Povestea cutremurătoare a unui soldat rus

DE Daniel Toșa | 30.09.2022 - 10:27
Au supraviețuit doar 10 soldați din mai multe batalioane. Povestea cutremurătoare a unui soldat rus - FOTO: Profimedia

Un soldat rus care a luptat în Ucraina a descris în amănunte „experiența” tulburătoare prin care a trecut pe front după ce Vladimir Putin a declarat începerea „operațiunii speciale”.

SHARE

Soldații ruși care au supraviețuit după primele luni ale unui război de amploare vorbesc despre pierderile grele ale Federației Ruse în Ucraina. Serghei, unul dintre acei soldați spune că doar 10 soldați au supraviețuit din multe batalioane.

Militarii ruși sunt constant intimidați și amenințați de cadrele superioare cu tribunale și execuții pentru refuzul de a lupta. Ei au povestit acest lucru într-un interviu acordat BBC.

Soldatul rus Serghei a spus că regimentul său s-a întors în Rusia prin Belarus. Imediat după aceea, două companii de 90 de persoane fiecare au vrut să plece. Dar comandanții i-au convins că vor fi aruncați cu toții în închisoare, iar trupa lor a rămas în batalion.

Citește și: S-a terminat nebunia prețurilor pe Litoral, vine Revelionul: Min. 1.300 € de cuplu în Poiana Brașov

Soldatul a „demisionat” de două ori din armata rusă. Comandanții au ignorat acest lucru

Serghei a scris de două ori o scrisoare de demisie, a scris un refuz din partea operațiunii speciale, dar comandantul regimentului nici măcar nu le-a citit.

Potrivit lui, comandantul său l-a speriat pe el și pe colegii săi cu tribunale hărțuite și a strigat că îi va ucide dacă vor refuza să lupte.

"Unii băieți au plecat fără rapoarte, au lăsat armele la santinelă și au plecat. Mereu plecau. Batalionul de comunicații: sunt 60-80 acolo, de exemplu, în general, toți au refuzat să lupte. Soldații chiar se gândeanu să-l încătușeze pe comandant", a povestit el.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a demisionat din funcție

„Și cei mai fanatici luptători au renunțat”

"Știți, au fost niște tipi atât de fanatici care au semnat un contract de voluntariat pentru o lună, pentru trei luni. Se alătură luptelor împreună cu noi, dar când au ajuns pe front, au depun armele, spuneau "Ajunge" și pleacau. Și noi am plecat „la plimbare", a adăugat militarul rus.

Ocupanții atribuie această situație pierderilor grele suferite de armata rusă în Ucraina.

"Este un mare noroc dacă au supraviețuit 10 oameni din multe batalioane de acolo în luna mai. Da, are un efect enorm asupra minții. Am început să trag în oameni și mi-am dat seama că era... greu...", a spus unul dintre ei.

Rușii morți în război, declarați „dispăruți” de comandanți

Un alt motiv este că comandamentul rus nu trimite acasă nici măcar soldații morți.

"Pur și simplu sunt îngropați acolo sub ochii mei. Rareori au trimis „încărcătura”. Mai ales când era o căldură de aproape 40 de grade. Pur și simplu se dezintegrau imediat. Nu le spun nimic părinților lor, scriu "a dispărut". Sunt o mulțime de băieți al căror contract s-a terminat într-o lună sau două. Toți au 19-20 de ani. Și acum sunt dispăruți", a adăugat ocupantul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te