Atacul asupra sediului FSB din Moscova. Un al doilea ofițer a decedat. Cine era „lupul singuratic”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 20.12.2019 - 22:00
sursă: social media

Un al doilea agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) rus a murit în spital, fiind rănit grav în atacul comis joi de un bărbat înarmat, lângă sediul FSB din centrul Moscovei, au anunţat vineri autorităţile.

SHARE

Purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko, a declarat vineri că atacul s-a soldat cu doi ofițeri morți și alte cinci persoane rănite, dintre care un civil.

Atacatorul a fost identificat ca Evgheni Maniurov, 39 de ani, care locuia în Podolsk, o suburbie a Moscovei, și deocamdată nu se cunosc motivele pentru care a comis un asemenea atac în timp ce Rusia celebra, la 19 decembrie, Ziua Forțelor de Securitate.

Inițial, s-a crezut că este vorba de mai mulți trăgători. Potrivit publicației Baza, după anihilarea lui Evgheni, s-a dat alarma pentru căutarea altor trăgători activi și a fost activat în întreaga capitală „Planul fortăreața” - care închide toate instituțiile, nimeni nu intră și nu iese, până la noi ordine.

Ziarul Komsomolskaya Pravda a raportat că Maniurov studiase Dreptul și Economia la Moscova și înființase o firmă de securitate, dar pe care a lichidat-o în 2015. Era pasionat de tir și deținea un mic arsenal de arme și muniții, toate legal.

Vecinii din blocul unde locuia împreună cu mama sa în Podolsk l-au descris ca pe un singuratic, care abia vorbea cu oamenii.

Komsomolskaya Pravda a intervievat un instructor de tir de la clubul Dosaaf, unde s-a antrenat și Evgheni Maniurov, participând la două competiții de tir, la una ocupând locul trei, din puțini competitori.

Instructorul Oleg Solovici l-a descris ca un trăgător slab și un ciudat. Timp de trei luni, cât s-a antrenat la club, a venit îmbrăcat cu o pelerină lungă, neagră - o Parka - cu glugă.

„L-am sfătuit să-și scoată haina în timpul tragerilor, dar a spus că se simte confortabil în ea ”, a declarat Solovici.

Autoritățile tind să creadă că Evgheni a fost un „lup singuratic”. Acesta chiar purta, în timpul atacului, o jachetă cu un cap de lup.

Înainte de a pleca la Moscova, Evgheni i-a spus mamei sale că se duce la o competiție de tir.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -