Assad vrea să declare Siria monarhie, cu el rege. N-are popor, dar are miliarde de dolari și euro

DE Adina Mutăr | 11.09.2023 - 21:24
Assad vrea declare Siria monarhie, iar el rege. N-are popor, dar are miliarde de dolari și euro - Foto: standard.co.uk (imagine cu caracter ilustrativ)

Assad vrea să declare Siria monarhie, cu el rege. N-are popor, dar are miliarde de dolari și euro. Așa speră că va scăpa de răspunderea juridică internațională pentru crimele regimului împotriva propriului popor.

SHARE

Assad vrea să declare Siria monarhie, cu el rege. N-are popor, dar are miliarde de dolari și euro.

Cu trei sferturi din populația Siriei refugiată peste hotare și dislocată în zonele ce nu sunt sub controlul regimului, Assad crede că doar monarhia îl poate salva.

Assad vrea să declare Siria monarhie, cu el rege. N-are popor, dar are miliarde de dolari și euro

Surse informate au declarat pentru ziarul „Elaph” că președintele sirian Bashar al-Assad încearcă să schimbe sistemul de guvernare într-o monarhie republicană și a încercat recent să examineze subiectul cu specialiști din țară, pentru a stabiliza stăpânirea statului, cu fiul său care să-i urmeze la tron și membrii familiei sale bucurându-se de privilegii în cadrul noului sistem.

Oficialul sirian de rang înalt care a vorbit cu Elaph, cerând ca numele său să nu fie dezvăluit, a spus că Al-Assad a văzut că regimurile monarhice din regiune au fost singurele care au rezistat „primăverilor arabe” și crede că aceasta este soluția ce îi va oferi lui și familiei sale imunitate la orice evoluție viitoare. 

S-a înconjurat de femei, de teamă să nu fie asasinat

Oficialul a adăugat că Assad consideră că anunțarea schimbării regimului îl va scuti pe el și pe membrii familiei sale de răspunderea juridică internațională în viitor.

Citește și: EXCLUSIV Militarii disidenți, reuniți în Siria: „Vom răsturna regimul Assad. E o datorie de onoare”

Assad nu mai participă la întâlniri și nu are răbdare pentru ședințe, lăsând-o pe soția lui, Asma, să se ocupe de majoritatea problemelor importante din punct de vedere economic și pe fratele său Maher de treburile interne.

Doar trei persoane au voie aproape de el: șeful serviciilor de informații, șeful de cabinet și în consilierul său media.

Citește și: Mercenarii Wagner i-au atacat pe americani în Siria. Au pierdut 350 oameni și artileria grea

Este paranoic în privința unui posibil asasinat și petrece timpul în biroul de securitate din palat și în biroul economic, unde majoritatea angajaților sunt femei, complet gestionat de Asma Al-Assad

O sursă britanică a declarat pentru Elaph că averea lui Assad, conform agenției britanice de informații MI6, este de 200 de tone de aur, 16 miliarde de dolari și 5 miliarde de euro.

Assad consideră că asigurarea continuității conducerii Siriei de către familia sa contribuie la stabilitatea țării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te