Asasini trimiși după Zelenski, dar și după Putin, ca „soluție” de încetare a războiului din Ucraina

DE Adina Mutăr | Actualizat: 21.03.2022 - 20:13
Asasini după Zelenski dar și după Putin, ca „soluție” la încetarea/foto? newsweek

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, elita rusă încearcă să-l elimine pe președintele Vladimir Putin pentru a opri războiul și a restabili legăturilor economice cu Occidentul. Dar Putin trimite tot mai mulți mercenari ca să-l elimine pe Zelenski.

SHARE

Magnații ruși sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că Rusia va deveni un stat paria, ocolit de Vest și că le vor fi confiscate casele, conturile bancare și vor întâmpina greutăți în a face afaceri și a călători. Putin trimite mesaje clare că atentează „la stilul lor de viață”, așa că singura soluție rămâne eliminiarea liderului de la Kremlin, cât mai au bani să plătească o astfel de „operațiune specială”.

Liderul rus, din ce în ce mai paranoic, a vorbit public despre „trădătorii” care s-au învățat să trăiască în lux și sunt neloiali față de Moscova.

Potrivit informațiilor de la Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, complotul pentru eliminarea președintelui Putin este din ce în ca mai extins.

O sursă occidentală a declarat pentru Daily Mirror că „astfel de zvonuri și suspiciuni din interiorul cercului Moscovei vor semăna paranoia și îndoiala în conducerea de la Kremlin, dar este „în firea lucrurilor” să existe astfel de comploturi, fără să fie implicat Occidentul.

„Nu există nicio îndoială că, pe măsură ce elita rusă simte sancțiunile, va vedea un viitor catastrofal dacă acest război continuă și lucrurile se vor înrăutăți. De aceea, există o suspiciune semnificativă că un număr mic de oameni ar putea încerca să scape de președintele rus, dar rămâne de văzut dacă vor reuși”, a spus sursa pentru Daily Mirror.

Citește și

UE a importat gaze, cărbune și petrol din Rusia de la începutul războiului de 17 miliarde de euro

UE a importat gaze, cărbune și petrol din Rusia de la începutul războiului de 17 miliarde de euro

Obstacolul principal în acest sens pare să fie structura puterii din cadrul conducerii, organizată cu minuțiozitate de Putin în ultimele două decenii.

Liderul rus a avut grijă să implice înalți oficiali în decizia de a invada Ucraina, culpabilizându-i, făcându-i pasibili să răspundă în fața unui tribunal internațional, de aceea având grijă sporită pentru securitatea președintelui și a lor înșiși.

Potrivit rapoartelor, în momentul de față, singura soluție de stopare a războiului este ca președintele ucrainean să fie asasinat, conducerea rusă având deja pregătit „ferparul”, că ar fi fost ucis chiar de oamenii lui. 

Zelenski deja a supraviețuit unui număr mare de tentative de asasinat, dejucate de trupele de elită ale Ucrainei.

Mai mulți mercenari legați de compania militară privată rusă Wagner au sosit duminică în Ucraina cu scopul de a asasina conducerea militară și politică ucraineană de vârf, a susținut duminică Direcția de Informații a Ucrainei.

Direcția a afirmat că principalele ținte ale mercenarilor îl includ pe președintele ucrainean, pe șeful Administrației  Andrii Iermak și prim-ministrul Denis Șmihal.

„Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat personal un alt asasinat pentru a fi comis de  împuterniciții săi”, a comunicat Direcția. „Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eșecul și eliminarea teroriștilor.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te