Algeria va produce vaccinul chinezesc Sinovac

DE Alexandru Pop | 25.07.2021 - 10:26
Algeria va produce vaccinul chinezesc Sinovac. O echipă de experți chinezi, deja la lucru/FOTO: echoroukonline.com

Algeria va produce la nivel local vaccinul anticoronavirus al companiei chineze Sinovac, a indicat sâmbătă Ministerul industriei farmaceutice, în contextul în care cea mai populată ţară din Maghreb se confruntă, la fel ca vecinii săi, cu recrudescenţa pandemiei, notează AFP.

SHARE

O echipă de experţi chinezi a sosit vineri pentru a inspecta echipamentele şi materialele destinate producerii vaccinului Sinovac într-o uzină a grupului farmaceutic de stat Saidal, la Constantine (est), potrivit unui comunicat al ministerului.

Delegaţia va efectua "evaluări tehnice la nivelul unităţii de producţie care aparţine de Grupul Saidal, imediat ce seva încheia perioada de izolare sanitară", a precizat ministerul.

Citește și: Biden reafirmă angajamentul față de Afganistan, iar talibanii au decapitat un „colaborator”

Aceasta inspecţie este o "etapă foarte importantă în planificarea producţiei vaccinului chinezesc în Algeria", a adăugat documentul, fără să precizeze o dată pentru lansarea producţiei.

Este al doilea vaccin anti-COVID-19 produs în ţară.

Algeria va produce vaccinul chinezesc Sinovac

În urmă cu câteva luni, Algerul a anunţat ca vaccinul rusesc Sputnik V urmează să fie produs pe teritoriu din septembrie.

De la începutul pandemiei în ţară, au fost înregistrate - oficial - 160.868 de contaminări şi peste 4.000 de decese. Recordul cotidian de infecţii a fost doborât vineri, cu 1.350 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Confruntată cu recorduri succesive de contaminări zilnice de la mijlocul lui iulie, Algeria caută, în timp ce se pregăteşte pentru producţia locală, să-şi procure noi doze de vaccinuri din străinătate.

Institutul Pasteur din Algeria a anunţat sâmbătă că a primit 2,4 milioane de doze de vaccin Sinovac, ridicând astfel la aproximativ 6 milioane numărul de doze - Sputnik, AstraZeneca, Sinovac şi Sinopharm - primite până acum.

Citește și: VIDEO Cum îl protejează interlopul Vali Nebunu pe Fulgy: Să-i trageți frâna de mână!

La începutul lui iunie, Algerul a făcut o comandă de 30 de milioane de doze la mai mulţi furnizori, potrivit unei declaraţii a ministrului sănătăţii, Abderrahmane Benbouzid.

La aproape şase luni de la începerea campaniei de vaccinare, abia 10% din populaţia de 44 de milioane de persoane a fost imunizată.

Epidemiologii consideră că ar trebui să fie vaccinaţi cel puţin 20 de milioane de algerieni pentru a obţine imunitatea colectivă, potrivit Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.