Alexander Subbotin, fost director al Lukoil, găsit mort în beciul unui șaman de lângă Moscova

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.05.2022 - 21:30
Alexander Subbotin, fost director al Lukoil, găsit mort în beciul un șaman de lângă Moscova. / Foto: polishnews.co.uk

Alexander Subbotin, fost director al Lukoil, a fost găsit mort în beciul unui șaman din localitatea Mytishchi, de lângă Moscova.

SHARE

Managerul ar fi făcut infarct în timpul unui „tratament” contra mahmurelii cu broaște râioase veninoase.

Alexander Subbotin ar fi decedat în urma unui „tratament” destinat combaterii mahmurelii, ce  consta în crestarea pielii până la sânge și tamponarea rănii cu veninul broaștei, efectuat de un șaman și soția acestuia. În urma procedurii, pacientul ar fi trebuit să vomite și să se simtă mai bine, dar Subbotin ar fi făcut convulsii și hipercardie și a decedat, relatează hindustannewshub.com, citând The Moscow Times.

Citește și: Aviația rusă a scos de la naftalină rachete sovietice X-22. Rusia neagă penuria de rachete ghidate

Fostul director Lukoil l-ar fi frecventat de mult timp pe Alexei Pindurin, șamanul Magua din Mytishchi. Acesta le-a spus polițiștilor că, de data aceasta, Subbotin a venit într-o stare severă de intoxicație cu alcool și droguri.

Un purtător de cuvânt al poliției ruse a precizat, pentru agenția TASS, că „o declarație despre pierderea cunoștinței ca urmare a unui infarct a fost primită la dispeceratul ambulanței în data de 8 mai. Medicul sosit la fața locului a declarat decesul lui Subbotin. În cazul decesului acestuia a fost deschis un dosar penal care este procesat de Ministerul Afacerilor Interne”.

Anchetatorii au dispus o serie de analize, „inclusiv o examinare medico-legală, care ar trebui să stabilească atât cauza morții, cât și starea lui înainte ca medicii să ajungă la o casă de vacanță din regiunea Moscovei”.

Citește și: Bolnav sau nu, Putin a lăsat-o din nou însărcinată pe amanta sa, Alina Kabaeva

Serie de decese dubioase printre oamenii de afaceri ruși pe fondul războiului din Ucraina

Un prim caz dubios a fost cel al lui Vladislav Avaev, fostul vicepreședinte al „Gazprombank”, o bancă privată rusă, a treia cea mai mare din Rusia după active, care a fost găsit mort la Moscova alături de soția și fiica sa. O sursă a declarat că „Avaev și-a ucis soția și fiica și s-a sinucis.

Apoi, într-un caz tras aproape la indigo, vicepreședintele Novotek, o companie rusească importantă în domeniul distribuției de gaze, oligarhul rus Serghei Protosenia a fost găsit mort, alături de soție și fiică, în casa lor de vacanță din Spania.

Iar recent și Andrei Krukowski, șeful stațiunii de ski ce aparține Gazprom, a decedat dubios. Autoritățile ruse au informat că acesta a alunecat de pe o stâncă, a căzut și a murit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te