ALERTĂ Rusia lansează 2 noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.04.2024 - 16:12

Rusia lansează 2 nave de luptă în Marea Neagră care au rachete ce lovesc la 2.000 km. Ambele nave vor face parte din Flota Mării Negre care este formată din 54 de nave și 7 submarine.

SHARE

Ucraina a reușit câteva victorii admirabile scufundând unele din cele mai importante vase de război ale Rusiei, parte din Flota Mării Negre. Putin reface Flota Mării și, în curând, va lansa doi noi nave de război.

Citește și: Flota lui Putin, decimată în Marea Neagră. Câte nave au distrus ucrainenii?

În viitorul apropiat, Rusia va lansa două nave destinate Flotei Mării Negre: o navă mică de rachete din cadrul Proiectului 22800 Karakurt, numită Typhoon, și o navă de patrulare din cadrul Proiectului 22160 Vasily Bykov, numită Viktor Veliky.

Este vorba despre nava mică de rachete din proiectul 22800 "Karakurt" și nava de patrulare din proiectul 22160, care sunt destinate Flotei rusești din Marea Neagră.

ALERTĂ Rusia lansează 2 noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?

Acest lucru a fost raportat de Ministerul rus al Apărării, menționând că lansarea va avea loc în aceeași zi din luna mai, fără a preciza data exactă. Evenimentul în sine va avea loc la șantierul naval Zelenodolsk din Tatarstan, în apropiere de Kazan.

Este demn de remarcat faptul că, datorită rețelei de râuri și canale, Rusia are capacitatea de a desfășura nave din aceste clase în aproape orice flotă și flotilă, cu excepția Flotei din Pacific. În practică, navele de la șantierul naval Zelenodolsk au întărit în mod constant Flota rusă din Marea Neagră, Flota Baltică și Flotila Caspică.

Nava cu rachete mici Typhoon are un deplasament standard de 800 de tone și o lungime de 67 de metri. Echipajul este format din 39 de persoane, iar autonomia navei este de 15 zile, ceea ce este suficient pentru a îndeplini sarcini în zona de coastă.

Cu toate acestea, sarcina navei este de a efectua lovituri cu rază lungă de acțiune, deoarece are 8 gropi de lansare pentru rachete 3C14 pentru rachete Kalibr și Onyx. Apărarea aeriană a navei este asigurată de sistemul de apărare aeriană Pantsir-ME, iar principala armă radar este radarul Mineral-M cu sistemul de informații și control al luptei Sigma.

Nava de patrulare Viktor Velykyi are un deplasament standard de 1.500 de tone și o lungime de 94 de metri, nu este o navă de rachete. Echipajul său este format din 28 de persoane, iar autonomia sa este de 60 de zile. Un elicopter Ka-27 urmează să fie bazat permanent pe navă.

Sarcina navei este de patrulare și nu este purtătoare de rachete Kalibr și Onyx, deși ar fi trebuit să aibă arme modulare, inclusiv lansatoare 3C14.

Flota uriașă a Mării Negre

Newsweek a scris că Rusia dispune de o flotă uriașă de nave de diverse tipuri. Unele dintre ele sunt din perioada sovietică, altele au fost modernizate.

În total este vorba de 290 de unități. A fost întocmită o listă a navelor actuale ale marinei rusești din surse deschise. Există peste 290 de nave de război, submarine și ambarcațiuni de război despre care se crede că se află în serviciul activ al Marinei ruse, în rezervă sau în construcție, pe baza rapoartelor publice.

Doar în Flota Mării Negre sunt 54 de nave din care 7 submarine.

Rusia avea în Flota Mării Negre 12 nave de debarcare de diferite dimensiuni. Unele dintre acestea au fost spulberate de către dronele sau rachetele Ucrainei. Mai există 8 nave de deminare și 7 corvete cu rachete ghidate.

Citește și: VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina?

Marile victorii pe mare ale Ucrainei

De curând, s-au împlinit doi ani de la probabil una din cele mai mari victorii ale Ucrainei la Marea Neagră: scufundarea navei Moscova (video sus)

În seara zile de 13 aprilie 2022, mass-media de la Kiev, citând mai mulţi oficiali ucraineni, raporta că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”.

La 14 februarie 2024, Serviciul de informații al apărării din Ucraina, în cooperare cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei, a distrus o mare navă de debarcare Caesar Kunikov a Flotei Mării Negre a statului agresor Rusia.

Citește și: VIDEO Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te