Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei, denunţând „acte de tortură”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 01.04.2021 - 11:41
Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei, denunţând „acte de tortură”. / Foto: blacknews.ro

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie în Rusia, a anunţat că intră în greva foamei, denunţând lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la "acte de tortură" prin privarea de somn, relatează Mediafax.

SHARE

"Declar greva foamei pentru a cere aplicarea unei legi şi pentru a fi lăsat un medic să vină să mă consulte", afirmă Aleksei Navalnîi într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, potrivit AFP şi publicaţiei belgiene La Libre.

Aleksei Navalnîi continuă să acuze dureri de spate şi la picioare.

Navalnîi a acuzat că este privat de somn în penitenciar

Săptămâna trecută, Aleksei Navalnîi a acuzat că este privat de somn în penitenciar şi a depus o plângere pentru "acte de tortură", în timp ce avocatul lui a afirmat că disidentul rus are "dureri puternice".

Aleksei Navalnîi a depus o plângere la Serviciul rus al penitenciarelor în care acuză că este privat de somn. "Mă privează de somn, sunt trezit de opt ori pe noapte, este vorba de acte de tortură prin privarea de somn", a reclamat Aleksei Navalnîi joia trecută.

Citește și:

Declarații nediplomatice. Biden: „Putin, un ucigaș fără suflet”. Putin: „Ne înțelegem unul pe altul”

"Din punctul meu de vedere, starea sa de sănătate este problematică, toată lumea se teme pentru starea sa de sănătate şi pentru viaţa sa", a declarat Olga Mihailova, avocata disidentului, precizând că Aleksei Navalnîi are "dureri puternice" de spate şi la piciorul drept.

Serviciul rus al penitenciarelor: Aleksei Navalnîi are o stare "stabilă şi satisfăcătoare"

În schimb, Serviciul rus al penitenciarelor a susţinut că Aleksei Navalnîi, aflat în închisoarea Pokrov, situată în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova, are o stare "stabilă şi satisfăcătoare".

Citește și:

SUA cer Rusiei să înceteze persecutarea opoziţiei după arestările masive de la un miting din Moscova

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.