Airbus sărbătorește 50 de ani de progres și pionierat

DE Newsweek România | Actualizat: 12.07.2019 - 07:58
H145M, elicopterul de atac propus de Airbus Armatei Române

Astăzi, Airbus este un model de integrare europeană, o companie de referință în aeronautica mondială, cu aproximativ 135.000 de angajați.

SHARE

În urmă cu 50 de ani, ministrul francez al Transporturilor, Jean Chamant, și ministrul german al Economiei, Karl Schiller, scriau istorie prin semnarea, la Paris, a înțelegerii pentru dezvoltarea în colaborare a avionului A300, primul avion european bimotor, cu două culoare, proiectat pentru zboruri pe distanțe medii.

Așa a început povestea Airbus, pe 29 mai 1969

Astăzi, Airbus este un model de integrare europeană, o companie de referință în aeronautica mondială, cu aproximativ 135.000 de angajați.

„Povestea Airbus este una despre ambiție și progres, un exemplu de integrare europeană. De peste cinci decenii, am adus împreună companii din aviația civilă și de apărare de pe întreg continentul.

Timp de 50 de ani, am inițiat multe proiecte cu pasiune și am inovat, transformând industria și ajutând societatea să meargă mai departe.

Airbus este povestea unor bărbați și a unor femei incredibile, o poveste a marilor realizări din trecut și, mai ales, din viitor“ - Guillaume Faury, CEO Airbus.

Pentru a marca această aniversare, Airbus a lansat o campanie globală, prezentând momente cheie de progres și pionierat, de pe parcursul celor cinci decenii.

Desfășurată timp de 50 de zile, în perioada 29 mai – 17 iulie 2019, campania aduce la viață povești din viața companiei, prin conținut nou, interactiv publicat pe platformele Airbus, evidențiind oamenii și inovațiile care au pus compania în mişcare.

Campania prezintă activitatea tuturor diviziilor grupului: Avioane Comerciale, Elicoptere, Spațiu şi Apărare, alături de alte programe și inițiative.

Sunt povești fascinante din istoria grupului european: momentul în care un elicopter Airbus cucerește
Everestul; cine sunt piloții care testează avioanele Airbus și cine sunt inginerii care inovează pentru o lume mai bună; povestea unui supraviețuitor de cursă lungă - elicopterul de atac Tiger; o operațiune dramatică în munți dusă la bun sfârșit cu ajutorul unui elicopter H135 pentru a-l salva chiar pe fostul șef al Airbus în România, Serge Durand; misiunea de pionierat a Airbus pentru a căuta semne ale vieții pe Marte.

La moment aniversar, Airbus privește spre viitor, explorând modul în care poate schimba industria prin inovaţie, abordând temele cele mai importante ale societății, fie că vorbim de pionierat în dezvoltarea zborurilor electrice pentru a reduce emisiile, de digitalizarea designului aerospațial sau de dezvoltarea de noi soluţii pentru mobilitatea aeriană urbană.

___________

Articol realizat cu ocazia aniversării Zilei Franței - 14 iulie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te