Activitate militară a Marii Britanii la granițele Rusiei. Un distrugător rusesc, în Canalul Mânecii

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.11.2021 - 23:55
Nava Viceamiral Kulakov/foto: goodfon

Acordul-cadru dintre Ucraina și Marea Britanie privind parteneriatul naval arată intensificarea activității militare în apropierea granițelor Rusiei, spune MAE rus.

SHARE

„Considerăm aceasta ca o altă dovadă a activității militare în creștere a Marii Britanii în țările vecine cu Rusia, în special în Ucraina”, a spus ea.

„Marea Britanie încurajează, de fapt, Kievul în planurile sale revanșiste, ceea ce creează riscuri reale pentru securitatea regională. Suntem forțați să ținem cont de toate aceste circumstanțe și să luăm măsuri proporționale”, a precizat Zaharova.

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a semnat la 13 noiembrie un acord-cadru ucraineano-britanic care prevede un împrumut de 1,7 miliarde de lire sterline către Kiev.

Banii vor fi cheltuiți pentru construirea a opt nave dotate cu rachete, pentru achiziția a două trailere din Marea Britanie și pentru crearea a două baze navale în Ucraina.

Citește și

Agenția de presă TASS a Rusiei deschide birou permanent pe stația orbitală

Rusia, adăugată de SUA pe lista neagră privind libertatea religioasă

 

Acordurile privind întărirea Marinei Ucrainei au fost realizate când președintele Zelenski a vizitat Marea Britanie în 2020.

A fost semnat un memorandum privind intensificarea cooperării Kiev-Londra în domeniul militar-tehnic. Acesta prevedea un împrumut de 1,25 miliarde de lire de la Agenția britanică de Credit la Export.


Un distrugător al Marinei Ruse intră în Canalul Mânecii într-o desfășurare la mare distanță

Marea navă de război anti-submarin a Flotei de Nord -Viceamiral Kulakov a intrat pe Canalul Mânecii într-o desfășurare mare distanță, a informat miercuri biroul de presă al Flotei.

„Un grup de nave și nave de sprijin ale Flotei de Nord conduse de marele distrugător antisubmarin Viceamiral Kulakov a tranzitat Golful Biscaya în Oceanul Atlantic și a intrat în Canalul Mânecii”, se arată într-un comunicat al biroului de presă.

Înainte de a intra în strâmtoare, au fost organizate exerciții suplimentare de siguranță în navigație. Un exercițiu similar a fost desfășurat la bordul petrolierului Akademik Pașin și al remorcherului de salvare Altai, care fac parte din grupul operativ naval, se arată în comunicat.

Distrugătorul antisubmarin Viceamiral Kulakov și-a început misiunea la distanță de la baza navală principală a Flotei de Nord, Severomorsk, la 28 iunie. La început, echipajul navei de război a participat la Parada Navală a Rusiei de lângă Kronshtadt și apoi a exersat anumite exerciții de comandă și personal în Oceanul Atlantic.

Viceamiral Kulakov a călătorit peste 25.500 de mile marine în timpul desfășurării sale în ape îndepărtate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te