O chelneriță a primit bacșiș un bilet la loto care i-a adus 10.000.000$. Apoi, a început coșmarul

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.03.2024 - 15:23
O chelneriță a primit bacșiș un bilet la loto care i-a adus 10.000.000$. Apoi, a început coșmarul - Foto: Freepik

O chelneriță a primit bacșiș un bilet la loto care i-a adus 10.000.000$. Apoi, a început coșmarul relatează presa. Ea va fi urmărită de fisc și va trebui să plătească o sumă uriașă.

SHARE

În 1999, chelnerița Tonda Dickerson a primit un bacșiș la loto și a câștigat 10 milioane de dolari. Ea  arefuzat să împartă bacșișul cu angajații cafenelei unde lucra. de aici a început coșmarul...

Edward Seward, un client obișnuit al unui bar din Grand Bay, Alabama, pe 6 martie 1999, i-a dat ca bacșiș chelneriței Tonda Dickerson un bilet de loterie pe care îl cumpărase în Florida. 

Citește și: Cât a costat biletul câştigător la Loto 6/49, cu care s-au câştigat 7 milioane de euro

A doua zi, a fost anunțat numărul câștigător la loto, iar chelnerița Dickerson și-a dat seama că viața ei era pe cale să se schimbe.

Ea a câștigat peste 10 milioane de dolari. 

Doamna Dickerson a ales să primească 30 de plăți anuale de 375.000 de dolari în loc de o plată unică de 4 milioane de dolari, potrivit Medium. Angajații de la Waffle House s-au bucurat pentru doamna Dickerson crezând că vor primi o parte din bacșiș.

Citește și: De ce a așteptat un bărbat o lună să revendice premiul la loto de 8.000.000$. Ce strategie a avut?

Cu toate acestea, doamna Dickerson a decis să nu-și împartă premiul. Colegii ei de muncă au fost furioși și au dat-o în judecată, susținând că întotdeauna a existat o înțelegere de a împărți orice câștig între ei, a fost un contract verbal, relatează Forbes. 

Instanța a constatat că nu a existat un contract oficial, iar legea din Alabama spune că contractele legate de jocurile de noroc, care sunt ilegale, nu sunt executorii. Astfel, doamnei Dickerson i s-a permis să păstreze întreaga sumă. 

Între timp, domnul Seward nu numai că era supărat că doamna Dickerson nu a împărțit cu colegii ei, dar și că nu a primit camioneta pe care susținea că i-a fost promisă în cazul în care chelnerița ar fi câștigat la loto. De asemenea, el a dat-o în judecată pe doamna Dickerson, însă cazul său a fost respins de instanță. 

Necazurile juridice ale doamnei Dickerson nu s-au terminat aici, ea a înființat o "corporație S" împreună cu iubitul ei pentru a evita plata impozitului pe venit. În cele din urmă, ea a fost analizată de un avocat de la IRS, care i-a aplicat o factură în valoare de 771.570 de dolari pentru neplata impozitului federal. 

Avocatul a susținut că Tonda Lynn a făcut un cadou în valoare de 2.412.388 de dolari atunci când a transferat banii către familia sa. Suma respectivă reprezenta 51% din valoarea actuală a câștigurilor de la loterie, potrivit Forbes. 

Ea a contestat apoi Fiscul și a susținut că transferul nu a fost un cadou, deoarece a avut o înțelegere cu familia ei că, dacă va câștiga la loterie, va împărți banii cu ei. Ea a spus că nu a fost un cadou, ci un contract între membrii familiei. 

Timp de 12 ani, a fost urmărită de Fisc pentru a plăti suma 1 milion de dolari drept "taxe pe cadouri". Ea nu a avut scăpare. În 2012, o instanță a spus că trebuie să plătească impozite pe premiul ei. I s-a cerut să plătească 1.119.347,90 dolari, a relatat Forbes.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te