900 milioane $ îl costă pe Putin fiecare zi de război. O rachetă trasă înseamnă 1,5 milioane $

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.05.2022 - 10:46
900 milioane $ îl costă pe Putin fiecare zi de război. O rachetă trasă înseamnă 1,5 milioane $ / profimedia

Invazia Rusiei este acum în a treia lună, iar susținerea ofensivei militare necesită aproximativ 900 de milioane de dolari pe zi, a declarat Sean Spoonts, redactor-șef al SOFREP, un mijloc de presă axat pe știrile militare, pentru Newsweek.

SHARE

Mai mulți factori duc la acest preț mare, conform estimărilor SOFREP. Aceasta include plata soldaților ruși care luptă în Ucraina, furnizarea de muniție, gloanțe și rachete, dar și costul reparației echipamentului militar pierdut sau deteriorat. Rusia trebuie, de asemenea, să plătească pentru miile de rachete de croazieră care au fost lansate în timpul războiului, care costă aproximativ 1,5 milioane de dolari bucata, potrivit Spoonts.

Aceste cifre nu iau în considerare cât de mult a pierdut Rusia financiar din cauza sancțiunilor economice severe care i-au fost impuse după lansarea invaziei la sfârșitul lunii februarie. Aceste sancțiuni ar putea rămâne în vigoare chiar dacă Rusia își retrage trupele, potrivit Casei Albe.

Mulți credeau că Rusia va învinge rapid Ucraina la scurt timp după invazie, având în vedere superioritatea sa militară. Cu toate acestea, Rusia nu a avut prea mult succes militar până în acest moment. Forțele nu au reușit să preia controlul asupra capitalei Kiev și s-au luptat în alte orașe mari. Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a subliniat că fiecare mișcare a forțelor ruse a fost întâmpinată cu o rezistență puternică de către ucraineni.

Citește și: VIDEO Rușii pregătesc asaltul final. Femeile, copiii şi vârstnicii, evacuaţi din oţelăria Azovstal,

"Tot ce pot să vă spun este că rușii nu au făcut genul de progres scontat în Donbas și sud și pe care credem că și-au dorit să îl facă. Credem că au întârzieri", a spus Kirby.

Eșecurile Rusiei au un preț mare, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al pierderilor de vieți omenești, deși Kremlinul a evitat să facă publice cifrele despre victimele militare. Un studiu publicat la două săptămâni după anunțul lui Putin a arătat că pierderile directe din război au costat Rusia aproximativ 7 miliarde de dolari.

Citește și: VIDEO Drona kamikaze Switchblade atacă infanteria rusă: „Ocupanții au fost forțați să fugă”

Sancțiunile economice impuse țării ca urmare a invaziei au avut impact devastator asupra țări. Probabil că vor fi resimțite de cetățenii ruși în deceniile următoare, potrivit unui raport din 14 martie al CNBC.

Economia Rusiei ar putea fi dată în urmă cu până la 30 de ani pe măsură ce rubla rusă s-a prăbușit, potrivit raportului CNBC. Nivelul de trai al Rusiei va scădea în următorii cinci ani.

Institutul pentru Finanțe Internaționale, un think-tank financiar care reprezintă firme din peste 70 de țări, afirmă că produsul intern brut (PIB) al țării va scădea probabil cu 15% în acest an, potrivit Business Insider.

Ucraina a dat, de asemenea, o lovitură grea Rusiei în aprilie, cu scufundarea Moscova, o navă de război rusă și navă amiral a marinei, și o pierdere estimată la 750 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te