6.000 militari ucraineni s-au instalat în Kursk. Putin are nevoie de 20.000 de soldați să-i scoată

DE Adina Mutăr | Actualizat: 20.08.2024 - 16:52
6.000 militari ucraineni s-au instalat în Kursk - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
6.000 militari ucraineni s-au instalat în Kursk - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

6.000 militari ucraineni s-au instalat în Kursk. Putin are nevoie de 20.000 de soldați să-i scoată. Estimările occidentale sugerează că Ucraina are în prezent 6.000 de militari activi în regiunea Kursk, alți 4.000 servind în roluri de sprijin în regiunea de graniță Sumi.

SHARE

6.000 militari ucraineni s-au instalat în Kursk. Putin are nevoie de 20.000 de soldați să-i scoată.

Atacurile aeriene ucrainene asupra a trei poduri peste râul Seim din regiunea Kursk din Rusia sugerează că Kievul intenționează să dețină teritoriul pe termen lung, scrie The Wall Street Journal (WSJ).

„Toate cele trei poduri se aflau la vest de teritoriul controlat acum de Ucraina. Forțele ruse din zonă vor trebui acum să se bazeze pe podurile de pontoane pentru a livra noi provizii, făcându-le mai vulnerabile dacă Ucraina intenționează să revendice și mai mult teritoriu în regiune. Acum există o barieră naturală împotriva atacurilor rusești din vest”, scrie WSJ.

6.000 militari ucraineni s-au instalat în Kursk. Putin are nevoie de 20.000 de soldați să-i scoată

Estimările occidentale sugerează că Ucraina are în prezent aproximativ 6.000 de militari activi în regiunea Kursk, alți 4.000 servind în roluri de sprijin în regiunea Sumi de la graniță.

Un oficial american a spus că Rusia va avea nevoie probabil de peste 20.000 de militari antrenați corespunzător pentru a relua teritoriul din regiunea Kursk.

„Kievul pariază că poate păstra teritoriul Rusiei suficient de mult pentru a-l folosi ca pârghie, potențial schimbându-l pentru teritoriul ocupat de ruși în interiorul Ucrainei. Ucraina a capturat, de asemenea, peste 2.000 de prizonieri în regiunea Kursk, pe care oficialii de la Kiev spun că speră să-i schimbe cu soldați ucraineni”, scrie WSJ.

Prin operațiunea militară a Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Kursk, potrivit analistului Julian Röpke, Ucraina este aproape de a închide „căldarea” de pe râul Seim în regiunea Kursk.

Citește și: Suedia, prima țară care trimite la toamnă specialiști militari la Kiev pentru întreținerea armelor

În jur de 3.000 de soldați ruși ar putea rămâne prinși în această capcană.

Din 16 august, trupele ucrainene au aruncat în aer trei poduri peste râul Seim, în nordul districtului Glușkovski din regiunea Kursk, întrerupând aprovizionarea Forțelor Armate Ruse, deoarece zona este înconjurată de teritoriu ucrainean din vest și sud.

Citește și: Exerciții militare cu avioane de război NATO la granița cu Kaliningrad. Putin în criză de nervi

 Rusia va răspunde prin organizarea de traversări cu pontoane și un pod aerian și va apăra, de asemenea, pasajul rămas în est.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat că va menține pozițiile din Kursk ca „zonă tampon” atât timp cât este nevoie.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te