Testele clinice pentru o protecție împotriva unor forme de cancer sunt promițătoare. Cercetătorii în domeniul cancerului extind granițele înțelegerii științei de bază a bolii.
Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat marţi că renunţă la planurile care vizau dezvoltarea propriului său vaccin împotriva COVID-19 bazat pe tehnologia mRNA, din cauza poziţiei dominante dobândite de vaccinurile BioNTech-Pfizer şi Moderna în lupta împotriva pandemiei.
La Spitalul Universitar din Tübingen, studiile clinice ale vaccinului CoVAC1 au început deja de anul trecut. Spre deosebire de toate celelate, acest vaccin se bazează pe activarea unui răspuns puternic și de lungă durată al celulelor T împotriva SARS -CoV-2, conferind imunitate
Cercetătoarea din spatele vaccinului Pfizer, Ozlem Tureci, cea care, împreună cu soțul ei, controlează compania germană BioNTech, susține că în câțiva ani tehnologia mRNA folosită împotriva COVID-19 va fi utilizată pentru a combate cancerul. Practic, un vaccin anti-cancer.
Agenţia Americană a Medicamentului a anunţat joi că lucrează la modificări ale recomandărilor privind vaccinul de la Pfizer/BioNTech contra Covid-19, după apariţia de reacţii alergice la două persoane care au primit o doză.