Rețetă sarmale de post ca la Mănăstirea Prislop. Unul dintre locurile preferate de pelerinaj al românilor se mândrește și cu prepararea de bucate delicioase, ce te fac să nu simți lipsa proteinei animale, mai ales în lungile perioade de post, cum este și ce al Crăciunului.
Care era mâncarea preferată a lui Arsenie Boca? Părintele devenit o adevărată legendă, mai ales după 1990, în rândul credincioșilor, a dus o viață austeră, plină de privațiuni. Dar chiar și el a avut o slăbiciune pentru un fel de mâncare ce încă se mai prepară la Prislop.
Președintele PNL a fost surprins în mulțimea de credincioși aflați la o mănăstire renumită din România. El s-a rugat și a luat Lumina Sfântă în noaptea de Înviere.
Maica Pavelida, de la Mănăstirea Prislop, a murit. Aceasta era cunoscută drept unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca.
Taragotistul Pera Bulz este unul dintre puţinii români declaraţi „tezaur viu“ de UNESCO. Pera Bulz s-a născut în comuna hunedoreană Vaţa de Jos din Țara Zarandului, județul Hunedoara şi, deşi a rămas un om simplu, se poate bucura de o carieră artistică impresionantă.