Valeriu Gheorghiță: Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare în etapa a treia

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.03.2021 - 20:44
Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare /Inquam Photos / Alex Nicodim

Elevii de peste 16 ani ar putea fi vaccinaţi cu prioritate în etapa a treia, având în vedere că cei din clasele terminale vin la şcoală chiar şi în şcenariul roşu. Anunţul a venit chiar din partea medicului Valeriu Gheorghiţă.

SHARE

Acesta a declarat că se analizează o astfel de variantă. Propunerea în acest sens a venit iniţial din partea mai multor medici. O altă problemă este însă şi legată de testarea elevilor în şcoli. Din cele peste un milion de teste s-au folosit doar câteva mii.

"În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul." a declarat valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

 Sunt însă îngrijorări şi cu privire la numărul testărilor din unităţile de învăţământ. Din cele peste 1 milion distribuite în şcoli s-au folosit doar câteva mii. Cifrele au fost confirmate chiar de ministrul Educaţiei.

 "Testarea s-a făcut într-o proporție foarte mică. Din 1.150.000 de teste distrbuite s-au folosit doar 5000. În mod clar ceva nu merge bine.", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ce spun medicii despre vaccinarea elevilor

Medicii spun că ar fi nevoie de măsuri în plus pentru a preveni infectările din rândul elevilor.

"Cred că este un punct important că adolescenții mai mari de 16 ani, care merg la școală chiar și în scenariul roșu să fie vaccinați pentru maladia COVID19.", spune Diana Ionescu, director medical Spitalul Victor Gomoiu.

"Sigur că cei care au o posibilitate mai mare de a transmite, cum sunt tinerii nu doar 16-18, pentru că tinerii transmit mai repede, sigur că ar trebui să fie vaccinați, dar e greu de realizat". a declarat pentru Antena 3, Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș din Capitală.

De la debutul pandemiei și până în prezent, peste 50 de mii de copii şi tineri au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.