Vaccin anti-COVID sau testare pentru profesori în Italia. În SUA, un judecător s-a opus

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.09.2021 - 15:20
Vaccin anti-COVID sau testare pentru profesori în Italia. În SUA, un judecător s-a opus/ Daily Sabah

Autoritățile au vorbit despre posibilitatea de a introduce vaccinarea sau testarea obligatorie pentru profesori sau personalul sanitar. Sindicatele au reacționat imediat.

SHARE

Consilierul onorific al premierului, Nelu Tătaru, a susținut că profesorii ar trebui vaccinați anti-COVID sau să fie testați săptămânal.

Sursa AICI

Sindicatele au reacționat, azi, spunând că vor ataca în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19.

Citește și: Sindicaliștii amenință că vor da guvernul în judecată dacă profesorii vor fi obligați să se testeze

Lucrurile sunt la fel de sensibile și împărțite în Occident

În Italia, pentru a intra în școală ai nevoie de un Certificat verde care să ateste dacă ai fost vaccinat, ai trecut prin boală sau ai fost testat curând.

Toți angajații și elevii cu vârste cuprinse între șase și 19 ani trebuie să poarte măști de față în interiorul școlii, cu excepția cazului în care întreaga clasă a fost complet vaccinată.

„Conform noilor reguli introduse de guvern la începutul acestei luni, toți profesorii și personalul de la școlile din Italia trebuie să aibă un certificat Green Pass, care arată că titularul a fost complet vaccinat, a fost testat negativ în ultimele 48 de ore sau a trecut prin boală . Responsabilitatea aplicării regulilor revine școlilor.

Ministrul educației, Patrizio Bianchi, a declarat recent că cel puțin 91,5% dintre angajații din școlile italiene au fost vaccinați până la începutul lunii septembrie. De asemenea, 67% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani au fost vaccinați anti-COVID și peste 40% pentru cei din grupa de vârstă 12-15 ani. Sursa AICI.

Citește și: Certificatul verde Covid va fi necesar la restaurante, spectacole, evenimente, de la 3 la mie

În SUA, doi judecători au decis să emită un ordin prin care blochează decizia oficialilor din New York de a cere vaccinarea obligatorie pentru profesori și lucrătorii din domeniul sănătății.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării profesorilor, va urma o nouă audiere pe data de 22 septembrie.

Obligativitatea vaccinării pentru profesorii din New York era programată să intre în vigoare pe 27 septembrie. Sindicatele care reprezintă profesorii au dat în judecată orașul la începutul lunii septembrie pentru a opri obligativitatea procedurii.

Sursa AICI

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.