Universitatea unde studenții sunt profesori, verificată în 2022. Nimic suspect. Rector: 6.600€/lună

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.10.2022 - 13:00
Universitatea Petroșani - FOTO: FB

La Universitatea din Petroșani există un profesor care predă la grupa la care e student. Universitatea este considerată una de încredere după evaluările făcute pentru Ministerul Educației.

SHARE

Mai mulți angajați ai Universității Petroșani sunt colegi de grupă la o facultate din cadrul acestei universități. Aceștia au început noua facultate, direct din anul al treilea, după ce au avut echivalate studiile anterioare. Unii dintre ei sunt chiar profesori, doctori în specializarea pe care o parcurg, alții doar angajați în aparatul administrativ. 

10 angajați ai Universității Petroșani (UPET), cadre didactice sau angajați din aparatul administrativ, au devenit studenți în grupă de ”mineri„ – M31. E vorba despre grupa care pregătește viitori ingineri minieri. Cei 10 studenți, nominalizați mai sus, sunt deja cadre didactice, doctori în, ați ghicit, minerit, sau angajați care au un loc de muncă în sectorul administrativ din această instituție.

Citește și: Bejan, lordul român al drogurilor, a comandat asasinate acasă și-n străinătate: Bebino și un albanez

Profesorul (șef lucrări) Mihaela Postolache, studentă în această grupă și doctor în minerit, figurează pe oar dar, dacă în prima fotografie e student, în a doua este profesor, potrivit unei investigații realizate de Gazeta de dimineață.

Această anomalie incredibilă nu pare suspectă tocmai pentru ARACIS, care este organismul care are ca scop de „a efectua evaluarea externă a calității educației oferite de instituțiile de învățământ superior și de alte organizații furnizoare de programe de studii specifice învățământului superior... Efectuează evaluarea calității unor programe și instituții de învățământ superior, la solicitarea Ministerului Educației.”

Citește și: Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

ARACIS a evaluat Universitatea din Petroșani

Anul acesta a investigat exact programul de studii Inginerie minieră Facultatea de Mine Universitatea din Petroşani. Newsweek România a consultat documentul și a aflat că ARACIS și, implicit, Ministerul Educației crede că „Programul de studii universitare de licenţă INGINERIE MINIERĂ satisface cerinţele normative obligatorii, standardele şi indicatorii de performanţă şi standardele specifice... Propunerea Comisiei de experţi permanenţi de specialitate – Științe Inginerești 1,
adoptată în şedinţa online din data de 21.01.2022 a fost menținerea acreditării programului de studii universitare de licenţă INGINERIE MINIERĂ, pentru forma de învăţământ CU FRECVENȚĂ, cu 240 de credite și capacitate de şcolarizare în primul an de studiu de 60 de studenţi, conform Extrasului din procesul verbal, Raportului de evaluare al Comisiei şi Fişelor
de evaluare, înregistrate la ARACIS cu nr. 26 din 21.01.2022.”. Documentul e AICI

Ba, mai mult profesorii și studenții se înțeleg excelent

„Metodele de predare sunt adecvate pentru obținerea, de către studenți, a rezultatelor învățării (cunoștințe, aptitudini, responsabilitate și autonomie). Cadrele didactice au ore de permanenţă la dispoziţia studenţilor şi personalizează
îndrumarea la cererea

studentului. Există îndrumători sau tutori de an sau alte forme de asociere între un cadru didactic şi un grup de studenţi.Relaţia dintre student şi profesor este una de parteneriat, în care fiecare îşi asumă responsabilitatea atingerii rezultatelor învăţării. Rezultatele învăţării sunt explicate şi discutate cu studenţii din perspectiva relevanţei acestora pentru dezvoltarea lor”, se arată în Raportul ARACIS.

Ministerul Educației investighează

Ministerul Educației a luat cunoștință de cazul pe care îl semnalează articolul. Ca prim pas, în cursul zilei de astăzi, Direcția Generală Învățământ Universitar (DGIU) a cerut Universității din Petroșani (UPET) un punct de vedere. Aveți angajamentul nostru ferm că vom comunica transparent pașii următori, de îndată ce avem de la UPET răspunsul cerut. Vă mulțumim și revenim asupra subiectului, potrivit unui comunicat.

Universitatea nu a avut nicio reație.

Radu Sorin Mihai este rectorul Universităţii din Petroşani. Radu Sorin Mihai a fost consilier judeţean PSD şi vicepreşedinte al filialei din Petroşani, funcţie deţinută până la alegerea sa ca rector, în 2016.

El deține 4 terenuri și 4 imobile. El a câștigat 400 mii lei în 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te