Se cere trecerea tuturor școlilor din Sibiu în online. 500 de elevi și 150 de profesori au COVID

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.10.2021 - 18:48

Directorul DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu, va merge mâine la ședința Comitetului pentru Situații de Urgențe cu propunerea trecerii școlilor din municipiul Sibiu în sistem online.

SHARE

”Trebuie luate niște măsuri, iar principala măsură la care ne gândim noi este închiderea școlilor. Asta se va discuta mâine, la ședință. Acest val patru de la început arată o altă formă a bolii. Am o situație pe 14 zile și aproape 500 de școlari și preșcolari sunt pozitivi și 143 de cadre didactice și personal auxiliar. Este foarte mult în 14 zile. Foarte mult”, a declarat Blăguțiu pentru Turnul Sfatului.

Citește și: VIDEO Primii zece pacienți cu COVID, în stare critică, sunt transferați în Ungaria

El explică această decizie prin faptul că școlarii nu sunt vaccinați și în lipsa respectării normelor de securitate sanitară contribuie substanțial la propagarea virusului în societate. ”Copiii circulă mult mai mult, au acest tip de alimentație de tip fast-food, nu poartă mască și așa cum a spus și colonelul Gheorghiță, un copil infectat infectează la rândul lui alți 10. Aici chiar este o situație”, a mai spus Blăguțiu.

El spune că decizia va fi luată numai în situația în care va exista un consens. ”Rămâne să vedem mâine. Dar hotărârea se va lua numai în condițiile unui acord total al tuturor colegilor”, susține directorul DSP.

Întâlnirea membrilor Comitetului pentru Situații de Urgențe va începe vineri, de la ora 9.

Citește și: OMS: din cauza COVID-19 a început să crească din nou numărul deceselor de tuberculoză

Incidența în municipiul Sibiu: 10,73

Incidența în municipiul Sibiu crește alarmant de la o zi la alta, ajungând joi la 10,73 la mie, cu 1.826 de cazuri active. Ieri, rata de infectare era de 9,81 la mie.

Acum exact o lună, în 14 septembrie, incidența în Sibiu era de 1,28 la mie. 23 de localități din județul Sibiu sunt în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mie, iar incidența în județul Sibiu crește la 6,20 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Incidența trece de 6 la mie în Șelimbăr și Cisnădie. Rata de infectare trece de 6 la mie în localitățile cele mai apropiate de Sibiu - Șelimbăr și Cisnădie. 6,55 este incidența calculată pentru ziua de joi în Șelimbăr, în creștere de la 5,55 ieri. Aici sunt 105 de cazuri active. Orașul Cisnădie ajunge la 6,25 la mie, de la 5,58 ieri, cu 160 de cazuri active, scrie turnulsfatului.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.