Reacții bizare neoficiale în cazul învățătorului - „patinuar"

DE Alexandru Pop | Actualizat: 06.03.2019 - 00:14
Colegiul "Mihai Eminescu" Iași/FOTO: Facebook.com
Colegiul "Mihai Eminescu" Iași/FOTO: Facebook.com

Marți seara, subiectul care a luat pe sus rețelele sociale și mass media, cel al învățătorului - „patinuar" de la Iași, a fost contracarat de un scenariu care susține că la mijloc ar fi o mare neînțelegere sau chiar rea-voință din partea părintelui care a publicat lucrarea.

SHARE

UPDATE: Conform educatieprivata.ro, exercițiul nu cerea decât să se creeze trei enunțuri care să reflecte imagini din manual, fără nici un fel de cerință referitoare la scrierea greșită, apoi la corectarea unor cuvinte. Pe scurt, părinții copilului au avut dreptate de la bun început iar învățătorul a greșit. Mai jos, pagina relevantă din manual.

____________

Newsweek România a publicat marți la prânz un articol despre cazul lucrării de control a unui elev de clasă primară din Iași, lucrare care, după toate aparențele, este greșit corectată de către învățătorul de la clasă.

Articolul cu pricina pune față în față declarațiile părintelui copilului a cărui lucrare ar fi fost corectată eronat cu cele ale Colegiului „Mihai Eminescu" din Iași, unde copilul este elev. 

Colegiul „Mihai Eminescu" a răspuns vag

Reporterul Newsweek România a luat legătura cu Colegiul și a reușit să obțină o declarație de la directoare, Gabriela Săndulescu, care a spus următoarele: „Urmează să am o discuție cu domnul Andrieș (învățătorul - n.r.). Suntem în faza de verificări printr-o procedură internă, să vedem ce este adevărat și ce nu este. Părinții nu au venit la noi să ne sesizeze. Este prima dată când ne confruntăm cu așa ceva. Despre domnul învățător vă pot spune că are o experință impresionantă."

Newsweek România a încercat să ia legătura și cu Spiridon Andrieș, profesorul de la clasă, dar de la secretariatul școlii s-a primit doar răspunsul că învățătorul "Este într-un corp de clădire închiriat, nu aici."

Fără alte detalii.

Sindicaliștii scriu pe Facebook, apoi șterg

În după-amiaza zilei de marți, o reacție oficială a apărut nu din partea Colegiului „Mihai Eminescu", ci din partea sindicaliștilor de la USLIP, care au postat pe Facebook un comunicat care, între timp, a fost scos de pe rețeaua socială (fără explicații).

Conform agenției de presă Mediafax, însă, USLIP Iaşi a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că exerciţiul efectuat de învăţător trebuie cercetat în integralitate, deoarece scoaterea din context poate duce la interpretări eronate.

„Chiar dacă am putea vorbi de o greşeală a cadrului didactic, ni se pare inadmisibilă maniera de a aduce în faţa opiniei publice viaţa profesională a unui om pentru a fi lovită cu «pietre»", spun reprezentanţii USLIP Iaşi în comunicatul de presă citat.

Apare, neoficial, exercițiul integral și cam ciudat

Marți seara, o utilizatoare de Facebook a postat o poveste lungă în care arată că, de fapt, „exercitiul cerea ca elevul sa copieze de pe tabla textul cu erorile incluse, iar mai apoi sa le sublinieze si sa le corecteze. Elevul in cauza nu a respectat cerintele de baza ale exercitiului. Desigur, scos din context, totul arata altfel. Probabil, daca fotografia ar fi inclus toata pagina, contextul ar fi relevat cu totul alta realitate."

Aceeași utilizatoare postează și o fotografie a presupusului exercițiului integral care ar trebui să-l absolve pe învățătorul Spiridon Andrieș de greșeală. 

Totuși, chiar și așa, lucrurile par să se fi complicat și mai tare: este ca și cum elevul în cauză ar fi scris cuvintele corect, dar profesorul a corectat scriindu-le... greșit. Numai scopul nu e clar: cum învață un copil de clasă primară ceva din asta?

Cu atât mai ciudat este că, nici până acum, nu există un punct de vedere oficial al Colegiului "Mihai Eminescu" din Iași. În orice caz, când va exista, Newsweek România îl va publica.

Iar ca totul să fie complet razna, cele două exerciții au elemente comune, dar nu sunt identice. 

Iată cum arată exercițiul incriminat.

Și, aici, cel apărut marți seara, pe post de argument în favoarea învățătorului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te