PROIECT Guvernul vrea să cumpere tablete și computere în valoare de 250 milioane lei pentru elevi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.05.2020 - 11:29

Executivul face primul pas pentru ca școala online să fie funcțională la toamnă.

SHARE

„Înainte de vacanţa de Paşte chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online.

Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor. (…)

Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educaţiei. Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie”, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie la Digi24.

Plecând de la aceste cifre, guvernul a elaborat un proiect care prevede alocarea sumei de 250 milioane lei pentru elevii care nu au acces la cursurile online.

Ce prevede proiectul

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre

Art. 1 Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020 cu suma de 150 milioane lei, la capitolul 65.01 ,,Învățământ” , la Titlul 20 ,,Bunuri și servicii ” din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Art. 2 Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate pentru achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la internet, necesare dotarii unităților de învățământ preuniversitar de stat în vederea facilitării activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Art. 3 (1) Achiziția bunurilor menționate la art. 2 se realizează de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/ inspectoratul școlar al Municipiului București. Ministerul Educației și Cercetării răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispozițiile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor art.1. (2) Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare .

Art. 4 Se autorizează Ministerul Finanțelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și structura bugetului Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te