Președintele Iohannis a premiat cei mai buni profesori

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.03.2019 - 15:27

Ediția a IV-a a Galei MERITO s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, pentru al doilea an consecutiv.

SHARE

Peste 250 de antreprenori și manageri de top din Romanian Business Leaders (RBL) au recunoscut bunele practici ale 12 dascăli-model din sistemul preuniversitar de învățământ.  

Prezent la eveniment, Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis comunității de profesori următorul mesaj: „Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii de care, recunosc, sunt încă puternic atașat și care este foarte importantă pentru viitorul societății noastre.

Pe parcursul mandatului de Președinte, am adus în atenția opiniei publice o serie de teme din zona învățământului, reunite în cadrul Proiectului «România Educată». În orice discuție despre îmbunătățirea calității procesului educațional, cadrele didactice trebuie privite ca un partener-cheie și nu ca un actor pasiv, supus dispozițiilor sau deciziilor statului de la nivel central. Cea mai bună dovadă sunt chiar cele, până acum, trei – și de astăzi patru – generații de profesori «MERITO».  

Din 2016, comunitatea RBL a premiat 43 de dascăli-model din România, care interacționează cu peste 6.500 de elevi, profesori și părinți, în medie, în fiecare an.  

Cei 12 profesori care se alătură din acest an comunității MERITO sunt unici prin tehnicile și metodele pe care le folosesc la clasă și au în comun dragostea și responsabilitatea cu care modelează viitoarele generații de adulți români. 

Citește și A opta ediție „Romanian Business Leaders Summit” începe miercuri

Profesorii MERITO 2019 sunt: 

Alina Simona Hoară, Liceul de Artă Sibiu, Sibiu; 

Anca Evelina Cîrligeanu, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Constanța;

Andrada-Oana Mazilu, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Timișoara; 

Petru-Bogdan Raţiu, Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, Târgu Mureș; 

Dan Voiculescu, Colegiul Național “Costache Negri”, Galați; 

Elisabeta Daniela Păcuraru, Școala Gimnazială Eșelnița, județ Mehedinți;

Ioana-Steluţa Manea, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Techirghiol; 

Mircea Nistor, Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu”, Hunedoara; 

Melania Tatiana Cauni, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Baia Mare;

Coziana Andreea Zaharia, Școala Gimnazială “Ionel Teodoreanu”, București; 

Antoneta Împuşcatu, primul Director MERITO, Școala Gimnazială “Ion Creangă”, comuna I.C. Brătianu, județ Tulcea; 

Adina-Maria JurcăEducatorul MERITO - Grădinița “Liviu Rebreanu”, Miercurea Ciuc.  

Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României. Antreprenorii și managerii din RBL lucrează împreună cu profesorii în comunități regionale și locale MERITO ca să ducă mai departe în sistemul de educație tehnicile și modelele predare, prin ateliere tematice și printr-o platformă online. Misiunea MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o face din nou dezirabilă pentru tineri și admirată în societate.

RBLSummit 2019 continuă astăzi, cu sesiunile plenare de educaţie şi tehnologie, urmând ca după-amiază să desfăşurăm sesiuni de lucru pe cele 8 proiecte RBL, pe direcţiile antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.   Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBLS este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.