Părerile elevilor și ale profesorilor vizavi de intrările separate în școli: „Asigură prestigiu”

DE Alin Crișan | 13.01.2024 - 13:48
Părerile elevilor și ale profesorilor vizavi de intrările separate în școli: „Asigură prestigiu” - Foto: Ziarul de Iași

Părerile elevilor și ale profesorilor vizavi de intrările separate în școli: „Asigură prestigiu”. Consiliul Naţional al Elevilor a propus eliminarea intrării separate pentru profesori în unităţile de învăţământ din România.

SHARE

La nivelul judeţului Iaşi, părerile sunt împărţite. Cu toate că elevii susţin această iniţiativă în numele egalităţii şi stimulării interacţiunii directe, profesorii consideră că subiectul nu are o miză atât de importantă, fiind doar o distragere de la problemele actuale ale educaţiei.

Părerile elevilor și ale profesorilor vizavi de intrările separate în școli: „Asigură prestigiu”

Reporterii „Ziarul de Iaşi” au contactat Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Iaşi şi câteva cadre didactice cu notorietate în sistem, pentru a afla cum se poziţionează faţă de această veche cutumă: „intrarea elevilor” şi „intrarea profesorilor”.

Elevii din Iaşi susţin desfiinţarea intrării profesorilor

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Iaşi susţine eliminarea intrării separate a profesorilor, aliniindu-se astfel cu solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor. Ei argumentează că, în lipsa unei reglementări legale care să impună o astfel de separare, elevii şi profesorii ar trebui să aibă aceeaşi cale de acces în şcoală.

„Această iniţiativă are ca scop principal promovarea egalităţii şi stimularea interacţiunii directe între elevi şi corpul profesoral prin facilitarea unei căi de acces comune.

Prin eliminarea acestui sistem de intrare separată, se urmăreşte consolidarea unui mediu educaţional mai coeziv şi colaborativ, care să favorizeze schimbul de idei şi comunicarea între toţi participanţii la procesul educaţional. 

Această abordare poate contribui la crearea unei atmosfere mai deschise şi echitabile în şcoală, promovând relaţiile pozitive şi încurajând colaborarea între elevi şi profesori într-un mod mai egalitarist şi constructiv”, a transmis echipa CJE Iaşi pentru „Ziarul de Iaşi”.

Intrare pe bază de legitimaţie

În contextul discuţiilor despre accesul în şcoli, Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi consideră că implementarea unui sistem de intrare selectivă, pe bază de legitimaţie instituţională, ar creşte siguranţa în mediul şcolar.

„Aceasta ar putea contribui la oprirea fluctuaţiei necontrolate de persoane care intră şi ies din instituţiile de învăţământ, furnizând în acelaşi timp un nivel crescut de securitate şi control asupra accesului în şcoală”, au precizat membrii CJE Iaşi.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te