Mesajul unei învățătoare despre examene: „Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 05.06.2024 - 07:51
Mesajul unei învățătoare despre examene: „Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie” Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilsutrativ)

O învățătoare le-a adresat părinților elevilor care se află în pragul Evaluării Naționale o scrisoare emoționantă în prin care le oferă câteva sfaturi pentru perioada ce urmează.

SHARE

O scrisoare emoționantă semnată de o învățătoare, adresată părinților elevilor aflați înaintea Evaluării Naționale pentru clasele a II-a și a IV-a, a devenit virală pe rețelele de socializare.

Textul motivațional reprezintă un îndemn pentru părinți să-și susțină copiii indiferent de rezultatele pe care le obțin la acest examen.

Scrisoarea unei învățătoare adresată părinților, înainte de Evaluarea Națională, a devenit virală pe internet. Cadrul didactic îi roagă pe părinții să le ofere sprijin copiilor, indiferent de rezultatul pe care îl vor obține la examene, să nu le distrugă celor mici încrederea în ei, chiar și în cazul în care obțin o notă mai mică, pentru că nu toți sunt făcuți pentru a înțelege matematica sau chimia ori alte materii grele.

Mesajul unei învățătoare despre examene: „Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie”

„Examenul de Evaluare Națională și perioada evaluărilor vor începe în curând. Știu că toți aveți emoții în legătură cu copiii voștri, întrucât cu toții vă doriți ca aceștia să se descurce cât mai bine.

Dar vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor da evaluarea există un artist care nu are nevoie să înțeleagă matematica.Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză.

Există un muzician ale cărui note la științe nu vor conta în viitor. Există un sportiv ale cărui abilități fizice sunt mult mai importante decât geografia. În cazul în care copilul vostru va obține rezultate excelente, e grozav.

Citește și: Simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Ce s-a dat? 6 elevi au vrut să copieze, aplicația a picat

Este doar o evaluare. Sunt făcuți pentru lucruri mult mai mari în viață. Spuneți-le că indiferent cât de mari sau de mici vor fi rezultatele îi iubiți și că nu îi veți judeca pentru ele.

Vă rog, faceți asta, și când o veți face, priviți-vă copiii cucerind lumea. O evaluare sau un rezultat mic nu le va curma visele și nici talentele.

Și, vă rog, nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume. Cu calde salutări”, sunt rândurile semnate de învățătoarea Toșa Teodora.

Citește și: A început Simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Toate noutățile din acest an

Acest cadru didactic nu este singurul care a adresat o scrisoare copiilor și părinților prin care își spune părere despre relația acestora. Rândurile Mihaelei Codrean, învățătoare în Satu-Mare, au devenit, de asemenea, virale în online.

Ea subliniază faptul că dascălul nu este un subaltern al părinților și că nu este normal ca de fiecare dată să fie împroșcat cu noroi, jignit și batjocorit în fața copilului sau a altor părinți și cadre didactice doar pentru că părintele consideră că învățătorul este vinovat pentru un eventual eșec al celui mic.

Citește și: Simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Ce se întâmplă dacă iei notă mică

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te