Mai mult decât o simplă învățătoare. A trimis copii de la țară, pe merit, la Disneyland

DE Alin Crișan | 14.10.2023 - 13:06
Mai mult decât o simplă învățătoare. A trimis copii de la țară, pe merit, la Disneyland - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Mai mult decât o simplă învățătoare. A trimis copii de la țară, pe merit, la Disneyland. Premiul pentru Învăţătoarea Anului 2023, acordat de o cunoscută fundaţie naţională, a ajuns anul acesta la Iaşi.

SHARE

Maria Dana Petrişor este educatoare la Grădiniţa cu Program Prelunit Nr. 9 din cadrul Şcolii Gimnaziale „Carmen Sylva”, iar dragostea pentru cei 27 de preşcolari din grupa Albinuţele, relaţia cu aceştia, educaţia oferită şi activităţile desfăşurate au clasat-o pe podium în acest an.

Mai mult decât o simplă învățătoare. A trimis elevi de la țară, pe merit, la Disneyland

„Îmi place să cred că numirea mea a fost rezultatul activităţilor numite mai sus, al relaţiei deosebite pe care o am cu elevii mei şi părinţii acestora. Consider că această numire nu este neapărat pentru mine.

Cred că ea reprezintă o apreciere pentru un cadru didactic implicat, aşa cum sunt foarte mulţi educatori, învăţători şi profesori. Norocul că am fost eu nominalizată mi-a adus o bucurie imensă şi mulţumirea interioară că fac ceea ce trebuie”, a spus educatoarea.

Maria Dana Petrişor are 33 de ani şi este cadru didactic din anul 2012. În prezent, este educatoarea grupei mari „Albinuţele”. „Ziarul de Iaşi” a contactat-o pe aceasta pentru afla care sunt activităţile desfăşurate cu cei 27 de preşcolari pe care îi are în grijă şi cum se implică în dezvoltarea lor.

Puterea unui mesaj

În cadrul Campaniei Învăţătorul Anului, părinţii sunt cei care aduc cadrele didactice pe podium. Aceştia trimit un mesaj către Fundaţia Zurli, prin care nominalizează un învăţător sau un educator şi îl descriu în câteva cuvinte. Maria Dana Petrişor, educatoarea din Iaşi, este câştigătoarea anului 2023 datorită unei mămici care a înscris-o în competiţie.

„Eu, sincer, nu am făcut nimic. Spre ruşinea mea, nu ştiam despre această campanie. Am fost sunată de o prietenă în data de 3 octombrie şi m-a felicitat pentru titlul de Invăţătoarea Anului 2023. Sincer, mi s-a părut că e o glumă, dar în scurt timp mi-a telefonat mămica Elizei, doamna Leonte, care mi-a povestit cu entuziasm că m-a înscris la acest concurs”, a explicat educatoarea.

Mama elevei, Florinela Leonte, a spus în mesajul său că şi-ar fi dorit o astfel de educatoare în copilărie:

„O doamnă pentru care port respect, recunoştinţă şi admiraţie. Este educatoarea pe care mi-am dorit-o. Este blândă, dar fermă, un om care pune suflet în tot ceea ce face şi o face în modul cel mai natural. Simte fiecare copil, ştie care are nevoie de încurajări, care desenează frumos, care e senzibil. Cred că în sufletul ei are fiecare copil un loc al lui, un loc plin de iubire care reuşeşte să vindece cele mai adânci răni. Doamna Maria este un dascăl de neînlocuit”.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te