LIVRESQ – tehnologia în sprijinul educației

DE Andrei Mocanu | 08.08.2019 - 11:16

În perioada următoare LIVRESQ va fi accesibilă pentru testare, urmând ca înainte de sfârșitul anului să fie lansată și versiunea comercială.

SHARE

Marți 6 august 2019, la Hotelul Intercontinental din București, a fost lansată platforma LIVRESQ, o platformă online destinată, conform broșurii de prezentare, „realizării, publicării, editării, consultării și gestionării online a manualelor, cărților și materialelor digitale interactive”.

La lansare au participat aproape o sută de persoane, reprezentanți ai unor edituri importante implicate în realizarea manualelor școlare, ca All, Corint, Niculescu, Sigma, EDP, DPH și altele, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, profesioniști din domeniul IT, scriitori, jurnaliști și reprezentanți ai altor companii interesate de produs.

În deschiderea evenimentului, Cosmin Mălureanu, Directorul General al Ascendia SA, a prezentat câteva date legate de companie și motivele care au stat la baza realizării acestui produs.

Cosmin Mălureanu: „Proiectul LIVRESQ Se bazează pe experiența generală a Ascendia cât și pe cea specifică, cu manualele tipărite și digitale produse pentru Ministerul Educației, cărți care sunt utilizate în sistemul public. Scopul său declarant este oferirea către edituri și cadre didactice a unei unelte care să-i ajute să dezvolte ușor cărți/lecții digitale interactive, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare avansate.”

O prezentare foarte interesantă a avut prof.univ.dr. Ion-Ovidiu Pânișoară, Directorul DPPD de la Universitatea din București, care a evidențiat importanța competenței și motivării în utilizarea resurselor digitale pentru învățare, concluzionând că nu mai poate fi negată importanța tehnologia în educație, însă aceasta oferă doar instrumente, fiind de datoria pedagogiei să găsească cele mai bune căi de a le folosi eficient.

Directorul Tehnic al Ascendia SA și responsabil tehnic al proiectului LIVRESQ Aurelian Jurcoane a prezentat platforma din punct de vedere tehnic, iar Cosmin Mălureanu și Gabriel Lazăr au realizat o demonstrație practică a modului de funcționare al LIVRESQ, prezentând multiplele funcționalități implementate dar și ideile pentru dezvoltări viitoare. Au fost evidențiate ușurința în utilizare și caracterul full responsiv al cărții interactive astfel realizate.

Prezentarea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri care a demonstrat interesul pentru produs atât din zona editurilor, dar și din cea a cadrelor didactice.

În perioada următoare LIVRESQ va fi accesibilă pentru testare, urmând ca înainte de sfârșitul anului să fie lansată și versiunea comercială.

LIVRESQ este un produs realizat în cadrul proiectului „Servicii inovative pentru publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor școlare”, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, de către ASCENDIA S.A., o companie producătoare de software educațional, listată la Bursa de Valori București, cunoscută atât pentru manualele digitale și seria de produse Timlogo, EduTeca și Dacobots destinate copiilor, cât și pentru serviciile de dezvoltare de module educaționale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te