Liga Studenților Iași, împotriva certificatului COVID. Liderul Ligii, discurs naționalist, anti-UE

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.10.2021 - 13:48
Liga Studenților Iași, împotriva certificatului COVID. Liderul Ligii, discurs naționalist, anti-UE / FB

Consiliul Național al Rectorilor a cerut impunerea certificatului COVID pentru studenți. Președintele de onoare al Ligii Studenților Iași, cu un discurs apropiat de AUR, refuză.

SHARE

Consiliul Național al Rectorilor vrea ca nimeni să nu mai poată intra în universități sau în campusuri fără să fie vaccinat, testat sau trecut prin boală.

„Am apreciat dorința rectorilor de  face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comunitate academică. Pentru acest lucru, au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități, atât pentru studenți, cât și pentru angajați, este nevoie de legislație primară. Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând - dacă nu este guvern interimar, cum este acum - să inițieze proiecte de lege.

Acum guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea acea legislație primară în baza căreia să se poată introduce certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați”, a precizat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi24.

Iașiul se ridică împotriva țării

Primul refuz a venit din partea Ligii Studenților din Iași care a criticat chiar „federațiile naționale studențești pentru faptul că au aderat la poziția CNR și le consideră nereprezentative pentru studenți la nivel national”.

Liga Studenților Iași afirmă că „rectorii se tem că vor pierde procesele pe care organizația și studenții le intentează universităților care au condiționat accesul studenților la activitatea didactică, în cămine sau la bibliotecă de certificatul de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boală”. Detalii AICI

Silvian-Emanuel Man a fost preşedintele Ligii Studenţilor din Iaşi. Acum susține că este președinte de onoare la Liga Studenților Iași (potrivit prezentării sale de pe FB). Spune despre sine că este „ viitor deţinut politic în România trădării, ignoranţei şi minciunii.”

Citește și: Nou record negativ: 442 de decese în 24 de ore, 1.667 de pacienți la ATI și peste 16.700 cazuri noi

Silvian-Emanuel Man a susținut, într-un discurs la Putna, toate clișee naționaliste: UE ne vrea răul, țara nu se dezvoltă pentru că are dușmani din afară, martirii poporului român sunt mai martiri decât ai altora, vitejia poporului nu are seamăn, ne vrem țara înapoi etc. A fost aplaudat de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, și de Patriarhul Daniel.

Câteva din spusele lui Emanuel Man la Putna

„unii au apărat integritatea neamului românesc și a bisericii noastre strămoșești suferind suplicii asemenea primilor și marilor martiri ai creștinătății“.

Citește și: Analfabetismul funcțional și bâlbele politicienilor au ucis campania de vaccinare, crede prof. David

 „țara noastră nu ne mai aparține“.

 „să ne ridicăm chiar deasupra interbelicilor care și-au dat viața pentru Hristos și Neam“. 

„nici o mare lucrare nu s-a născut vreodată fără jertfă și sufe­rință, căci chiar și în vremuri de cenzură, cînd aveai voie să vorbești doar cu voie (sic) de la stăpînire, sau în vremuri de mare prigoană, înaintașii noștri chiar închiși și bătuți fiind pentru convingerile lor erau mai liberi decît suntem noi astăzi. Să ne luăm libertatea și demnitatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi!“. Sursa: observatorulcultural.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te