Învăţătoare de la un liceu din Timişoara, confirmată cu COVID. Alte trei colege, la izolare

DE Alex Darvari | 15.09.2020 - 13:50

O învăţătoare de la Liceul ”W. Shakespeare” din Timişoara a fost confirmată cu noul coronavirus, iar alte trei colege care au intrat în contact cu ea sunt în izolare la domiciliu.

SHARE

 La acelaşi liceu, o altă învăţătoare este izolată acasă întrucât soţul ei a fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta nu este primul caz înregistrat în şcolile din Timişoara, întrucât, înainte de începutul şcolii, la o altă unitate de învăţământ au fost confirmate cu SARS-COV-2 trei cadre didactice. În Timiş, peste 1.500 de elevi şi profesori au început şcoala online, sctie news.ro.

 Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat pentru News.ro că a fost confirmat un caz de coronavirus în rândul cadrelor didactice din Timişoara, la o învăţătoare de la Liceul ”W. Shakespeare”, acesta urmând acasă tratamentul. Alte trei colege ale acesteia, care au intrat în contact cu ea, se află în izolare la domiciliu.
 
Totodată, o altă învăţătoare de la aceeaşi unitate de învăţământ este izolată la domiciliu, după ce soţul ei a fost confirmat cu COVID-19.
 
"O singură învăţătoare e confirmată, restul de 4 sunt în izolare pentru că au fost contact. Doamna învăţătoare nu a fost la şcoala nici ieri (luni - n.r.), iar o altă colegă dintre cele izolate n-a fost nici ea la şcoală. Copiii stau acasă, nu are cine să stea cu ei în şcoală, însă toţi fac ore online, de acasă”, a declarat Marin Popescu.
 
În total, la clasele primare ale Liceului ”W. Shakespeare” din Timişoara sunt 15 învăţătoare, iar toate cele care merg în continuare la şcoală au fost testate de către primărie.
 
"Clădirea şcolii pentru clasele 0 - IV este separată faţă de restul unităţii de învăţământ. Pentru siguranţa copiilor şi a doamnelor învăţătoare am decis azi (marţi - n.r.) dimineaţă să le testăm pe toate. Ele nu sunt într-un grad de risc, ci pur şi simplu pentru siguranţă şi prevenţie. Rezultatele ar urma să ajungă în cursul zilei de marţi”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.
 
Un alt focar de coronavirus a izbucnit la Şcoala Gimnazială nr. 19 din Timişoara, chiar înaintea deschiderii noului an şcolar, acolo unde 3 profesori au fost confirmaţi cu COVID-19. Din acest motiv, şcoala a trecut în scenariul roşu, iar elevii învaţă online.
 
Potrivit ISJ Timiş, aproape 1.500 de elevi şi 150 de profesori nu au mers la şcoală, în prima zi, în judeţul Timiş. Cei mai mulţi dintre ei au ales să facă acest lucru fie din cauza unor boli de care suferă, fie pentru a proteja anumiţi membri ai familiei.
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.