În top! Echipa de robotică a României a câștigat două medalii olimpice la Singapore, la First Global

DE Alin Crișan | 25.10.2023 - 20:31
În top! Echipa de robotică a României a câștigat două medalii olimpice la Singapore, la First Global - Foto: Facebook

Steagul tricolor al României a fluturat victorios pe podiumul First Global Challenge - Olimpiada Globală de Robotică - Singapore 2023, la care au participat echipele a 190 de țări din întreaga lume.

SHARE

La această competiție, arădenii de la Delta Force au câștigat două medalii olimpice și două premii: o medalie de argint, o medalie de bronz și premiul ”Innovation in Engineering” acordat pentru că au demonstrat creativitate și inovație în construcția robotului, premiul ”Social Media Award” acordat pentru că au promovat cu mândrie România și educația STEM pe plan mondial folosind canalele social media și premiul ”Safety Award” acordat deoarece au respectat normele de siguranță în robotică.

În top! Echipa de robotică a României a câștigat două medalii olimpice la Singapore, la First Global

„Am onorat încrederea pe care toți  cei de acasă ne-au acordat-o și am reprezentat cu cinste țara. Am concurat alături de alte 190 de state din întreaga lume și am reușit să câștigăm o medalie de bronz, una de argint și două premii prestigioase.  Timp de cinci zile, am fost uniți într-o aventură unică pentru România: Olimpiada Globală de Robotică - muncă, emoții,  adrenalină, dar și experiențe culturale, entuziasm, optimism și încredere în copiii noștri!”, a transmis doamna Corina Botosan.

Citește și: VIDEO O româncă de 8 ani, campioană a Spaniei la gimnastică artistică. „Vreau să fiu ca Nadia”

Echipa arădeană a avut în componență următorii elevi: Mihai Ozarchevici, Norbert Leucuța, Adrian Albota, Vlad Crețu, Briana Lucaci, Sebastian Dochița, Aaron Tulcan, Ruxandra Cibotariu, Andrei Gabor, Radu Bulzan, Denis Demeter, Andrei Ianis Oțoiu, Bogdan Barna și a beneficiat de sprijinul și îndrumarea membrilor Alumni: Sebastian Măcean, Radu Micle, Raul Floarea, Robert Rus – studenți, care au rămas alături de echipa cu care au câștigat titlul de campioni mondiali la robotică în anul 2022, în Texas, SUA.

Recunoscători pentru toți cei care le-au fost și le sunt aproape în toată această extraordinar de frumoasă aventură, echipa arădeană Delta Force, reprezentanta României la Olimpiada FIRST Global Challenge din Singapore, are un mesaj cât se poate de clar: 

Citește și: O fetiță în vârstă de șase ani rezolvă 120 de exerciții de aritmetică mentală în 13 minute. Olimpică

„La închiderea FIRST Global, dăruim toate aceste premii și medalii celor care au fost alături de noi în această aventură: cinci zile de experiențe culturale, de provocări tehnologie, de colaborare cu alte țări, în care am promovat conceptul STEM: știință, tehnologie, inginerie și matematică”, potrivit glasulcetății.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te